MuziekWerck-t

Serie concerten elke zaterdagavond om 19.00 en 20.30 uur
Derde serie MuziekWerckt-t
2 januari • 29 mei 2021

Kijk voor de derde serie op GO-tickets.

Tickets: het is  niet mogelijk om gekochte tickets te annuleren, alleen bij een afgelaste of verschoven activiteit. Indien mogelijk kan er wel geruild worden binnen eenzelfde serie of activiteit, neem dan contact om met vincent@datbolwerck.nlTweede serie MuziekWerck-t!
3 oktober • 27 december 2020

De MuziekWerck-t zaterdagavondconcerten in Dat Bolwerck krijgen een vervolg. Johannette Zomer en Jeroen den Herder verzorgen wederom de artistieke invulling en hebben binnen deze tweede reeks MuziekWerck-t concerten, series zang, cello, eigentijds, piano en overig ontwikkeld.

Kaarten zijn te koop via de online ticketverkoop: GO-tickets.
15 euro voor de musici en 10 euro voor Dat Bolwerck, samen 25 euro. 

Goed om te weten is dat Dat Bolwerck alle coronaregels bij deze concerten in acht neemt, waaronder een maximaal aantal concertbezoekers van 25 of 27, de anderhalve meter afstand tussen de stoelen en een goede ventilatie. Mochten er specifieke vragen zijn, leg die dan voor aan de medewerkers van Dat Bolwerck.

OKTOBER

3.  FLOOR WITTINK piano/saxofoon
In 'Misschien wisten zij alles' smeedt Floor Wittink verhalen van Toon Tellegen en muziek van onder meer Schubert, Bach en Ravel samen tot een uniek vertelconcert.
Zichzelf begeleidend op piano en saxofoon speelt en vertelt Floor enkele van de 214 intieme, filosofische en soms absurdistische verhalen over de mier en andere dieren uit het gelijknamige boek van deze schrijver, arts en dichter. Muziek en vertellingen vormen een subtiele eenheid, die ontroert, verrast en je laat wegdromen.

10.  ANNA VOOR DE WIND & MIRIAM OVERLACH basklarinet/harp
Wilbert Bulsink - voordat… 2013, Jessie Marino - Rot Blau 2009, Michael, Maierhof - splitting 9 2006, Trevor Grahl - Ruka, voor basklarinet en stop-motion film 2020.
Anna voor de Wind speelt vaak en graag hedendaagse muziek, zij bracht vele composities in première en initieert intensieve samenwerkingen tussen makers en uitvoerders. Zij was klarinettiste van het Nieuw Ensemble en is regelmatig te gast bij andere hedendaagse muziekensembles zoals Asko|Schönberg. Miriam Overlach treedt op als soliste en kamermusicus, is oprichter van Ensemble Lumaka en Composing for Harp en houdt zich intensief bezig met hedendaagse muziek, muziektheater en performance. Sinds 2018 is zij hoofdvakdocente aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en sinds 2020 docente kamermuziek en hedendaagse muziek aan het Conservatorium van Amsterdam.

17.  BERND BRACKMAN piano
Serie Meesterlijke Pianisten: met late Beethoven pianosonates opus 109/110/111.
Bernd Brackman behoort ontegenzeggelijk tot de top der Nederlandse pianisten. Nog afgezien van de vele onderscheidingen die hij won, is het meer de excentrieke en persoonlijke benadering die hem tot een uniek vertolker maken.

24.  CELLOWERCKEN piano/cello
Eternal Memory is de titel van het contemplatieve concert dat je wordt geboden door de cellisten Tina Yang, Celia Camacho, Ingunn Kristjansdottir en Jeroen den Herder van Cellowercken, met Hua Hsuan Lee als pianiste. De Russisch Orthodoxe koormuziek staat centraal, gespeeld door cellokwartet. Het programma omvat verder composities van Arvo Pärt voor piano en voor cello en Piano de Prayer van Ernest Bloch en Louange à l’eternité de Jesus van Olivier Messiaen. Een muzikale retraite.

31.  NICO VAN DER MEEL & CONSTANCE ALLANIC tenor/harp/viola da gamba/hakkebord
‘Gezongen verhalen’ een vertelconcert rond Hervormingsdag. Verhalende liederen uit de late Middeleeuwen en de 16de eeuw, gezongen en toegelicht door Nico van der Meel. Begeleiding op harp, viola da gamba en hakkebord door Constance Allanic.
Vanwege reformatiedag zal er speciaal aandacht zijn voor de vervolging van de eerste protestanten in de Nederlanden. Daarnaast oude verhalen over sterke vrouwen, onder andere uit het Antwerps Liedboek.

NOVEMBER

7.  GOTTFRID VAN ECK & GELEIJN VAN DER HAM Duo Wilde Eend vertelling/klarinetten/accordeon
Op 11 november 1918 kwam met de wapenstilstand officieel een einde aan de Eerste Wereldoorlog. Een oorlog die in ons land nauwelijks herdacht wordt - wij waren immers neutraal - maar die in onze buurlanden nog volop voortleeft. Op slechts een paar honderd kilometer van onze landsgrens waren niet alleen grote verschrikkingen, maar ook hoopvolle momenten zoals het Kerstbestand van 1914. Wat weten wij daar in Nederland van?
In het vertelconcert ‘Frontberichten uit de Groote Oorlog’ klinken verbazingwekkende verhalen en aangrijpende gedichten uit de periode ’14 - ‘18, evenals soldatenliedjes en klassieke muziek van o.a. Erik Satie en Igor Stravinsky. Reis mee terug in de tijd en ervaar iets van de spanning en hoop van een eeuw geleden.

14.  EMI OHI RESNICK & ROBERT KULEK viool/piano
Hedendaags met Penderecki en Schönberg.

21.  HANS EIJSACKERS piano
Serie Meesterlijke Pianisten: Ondine, een pianorecital rond water en waternimfen.

28.  HARPERT MICHIELSEN, ELEONORE PAMEIJER & TOBIAS BORSBOOM acteur/fluit/piano
'De Blues van Dick Kattenburg' is een kleinschalige muziektheatervoorstelling. In het kader van' 75 jaar Vrijheid' is de voorstelling gemaakt met acteur Harpert Michielsen en twee musici Eleonore Pameijer (fluit) en Tobias Borsboom (piano) en Tonje Langeveld als regisseur. Het persoonlijke verhaal van componisten Dick Kattenburg (1919-1944) en Leo Smit (1900-1943) wordt verteld met behulp van (fragmenten van) hun muziek. De musici hebben een theatrale rol in de voorstelling.
In samenwerking met de IJsselsalon. Bekijk hier de trailer en flyer De Blues van Dick Kattenburg met logo 75 jaar vrijheid

DECEMBER

5.  RAPHAELA DANKSAGMÜLLER & ANGELO VAN DEN BURG dudok/fujara/hang/percussie
Een alternatief Sinterklaasfeest, met muziek uit de Sint zijn thuisland. Met Turkse, Armeense en andere oosterse volksmuziek & improvisaties. “I shall remain in waiting”. Een avond vol weemoed en verlangen. De Armeense duduk, de Moldavische kaval en de Slovaakse boventoonfluit de fujara vormen samen met percussie, de balafon en handpans een betoverende combinatie.
Raphaela Danksagmüller en Angelo van den Burg delen een diepe passie voor boventoonrijke instrumenten en melancholische melodieën. Naast Traditionele muziek uit Turkije, Armenië en Azerbeidzjaan brengt het duo sferische improvisaties om bij weg te dromen.

12.  SLAVA POPRUGIN piano
Serie Meesterlijke Pianisten: Mozart en Chopin.
De Russische top pianist Slava Poprugin (geboren in 1973) vertegenwoordigt een andere en unieke benadering van hoe het klassieke muziekrepertoire aan het publiek wordt gebracht. Zijn uitvoeringen, zij het thematische recitals, kamermuziek of het spelen met orkesten, zijn altijd provocerend en toch vol gevoel en oprechtheid. Het publiek wordt meegenomen met het verhaal en beleeft het van het eerste tot het laatste moment. Slava's manier om met het publiek te communiceren, maakte hem op veel podia over de hele wereld een gewilde muzikant.
De stijl van Slava Poprugin kenmerkt hem als een prominente drager van het beroemde Russische pianoschoolfenomeen, dat decennia geleden werd geplant door Heinrich Neuhaus en Konstantin Igumnov. Slava hoopt oprecht een ware vreugde en empathie voor muziek naar zijn luisteraars te brengen met behulp van zijn unieke programma-aanpak.

19. Duo IZHAR ELIAS & FERNANDO RISCADO CORDAS gitaren
Schubert en Aranjuez gespeeld op bijzondere gitaren.

27.  KERSTWANDELCONCERT
Wandelconcert op Derde Kerstdag van 14.00 tot 16.30 uur, entree 29,50 euro. Filosoof Imre Ploeg bij Dat Bolwerck, Jeroen den Herder cello solo in de Elisabeth Kapel en Johannette Zomer met Carols en Traditionals uit de 17e t/m 20e eeuw met begeleiding van luit en gitaar in de bibliotheek.

Tickets: het is  niet mogelijk om gekochte tickets te annuleren, alleen bij een afgelaste of verschoven activiteit. Indien mogelijk kan er wel geruild worden binnen eenzelfde serie of activiteit, neem dan contact om met vincent@datbolwerck.nl


Image

Eerste serie MuziekWerck-t
11 juli • 26 september 2020
Wij willen weer muziek brengen
Jullie willen er weer bij zijn
Wij willen jullie weer ontmoeten
Jullie en wij weten dat muziek Werkt!

Steun de musici en Dat Bolwerck in deze serie concerten vormgegeven door Johannette Zomer en Jeroen den Herder in Dat Bolwerck.
15 euro voor de musici en 10 euro voor Dat Bolwerck, samen 25 euro om het muzikale leven weer op gang te brengen.

PROGRAMMA

Bijzonder aan deze serie is dat er een speciale vleugel naar Dat Bolwerck komt: de 100 jaar oude Steinway-vleugel van onderwijsvernieuwer Kees Boeke (1884-1966). Het instrument heeft een verbindende rol gespeeld bij schooluitvoeringen van de Mattheüspassie van Bach en in het Midden-Oosten bij de stichting van een internationaal scholenproject.

Het programma, altijd op zaterdagavond, heeft twee aanvangstijden: 19.00 en 20.30.
Kaartjes zijn te koop via de ticketlink onder elk concert of direct via de GO-tickets.

JULI

11   Jeroen den Herder en Hua-Hsuan Lee - recital cello/piano: Franck en Brandts Buys.
Prachtige sonate van Franck, met Brandts Buys uit Zutphen als aanvulling. Binnenkort ook op cd, vandaar!
Koop hier een kaart voor dit concert om 19 uur / Koop hier een kaart voor dit concert om 20.30 uur.

18   Johannette Zomer en Fred Jacobs - sopraan/theorbe: Caccini, Monteverdi, Rossi, Kapsberger, Lambert, Lanier en Purcell.
Le Nuove Musiche, een 17e eeuws lied recital waarin ze de ‘Nieuwe Muziek’ van Giulio Caccini als uitgangspunt nemen en de invloed daarvan op het 17eeuwse muziekleven in Europa laten horen.
Koop hier een kaart voor dit concert om 19 uur / Koop hier een kaart voor dit concert om 20.30 uur.

25   Alfian Emir Adytia en Kanako Abe - cello/piano: eigen composities, wereldpremière.
Wegens succes geprolongeerd! Fantastische mix van cello-culturen, jazz en klassiek, meesterlijk gespeeld.
Koop hier een kaart voor dit concert om 19 uur / Koop hier een kaart voor dit concert om 20.30 uur.

AUGUSTUS

1     Lotus Klinkspoor en Hua-Hsuan Lee - sopraan/piano: Massenet, Schubert, Bridge.
Het zang-recital met liederen van Schubert en romantische arias van Massenet en Bridge, aangevuld met cello, de stem zonder woorden.
Koop hier een kaart voor dit concert om 20.30 uur.

8     Cordelia Paw, Jeroen den Herder en Hua-Hsuan Lee - pianotrio: Shostakovich en Beethoven.
Uw kennismaking met een nieuw pianotrio door drie top-musici. Sturm und Drang en ijzingwekkend Shostakovich.
Koop hier een kaart voor dit concert om 19 uur / Koop hier een kaart voor dit concert om 20.30 uur.


15    Josha Zwaan, Ellen Pieterse en Frank Fahner - stem/mezzo sopraan-alt/piano: De Seapictures van Edward Elgar en andere liederen.
Een literair concert in het kader van 75 jaar bevrijding Nederlands-Indië. Op zaterdag 15 augustus 2020 is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de bezetting van Nederlands Indië door Japan. Zwaan schreef in de, op haar familiegeschiedenis gebaseerde roman Zeevonk, over de gevolgen van internering in een Jappenkamp en de dwangarbeid aan de Birmaspoorweg. 

Koop hier een kaart voor dit concert om 19 uur / Koop hier een kaart voor dit concert om 20.30 uur.

22    Ruysdael Kwartet, Joris van Rijn, Emi Ohi Resnick, Gijs Kramers en Michaël Müller.
Nog steeds het beste strijkkwartet van Nederland, met Beethovens op.132!
Koop hier een kaart voor dit concert om 19 uur / Koop hier een kaart voor dit concert om 20.30 uur.

29    Norbert Kunst, Siebe Henstra en Jeroen den Herder - blokfluit/klavecimbel/cello.
De Barokke wereld van blokfluit en klavecimbel, Classisisme met Boccherini en een geheime contrabassist...
Koop hier een kaart voor dit concert om 19 uur / Koop hier een kaart voor dit concert om 20.30 uur.

SEPTEMBER 
12    Duo Achterom Alfian Emir Adytia en Jascha Bordon - cello/cello.
Het improvisatie en jazz cello-duo dat muzikale toppers uit eigen keuken serveert. Bekend van Cello Biënnale Amsterdam en NPO1.
Koop hier een kaart voor dit concert om 19 uur / Koop hier een kaart voor dit concert om 20.30 uur.


19    Rolinha Kross en Tis Marang - zang/gitaren.

Een reis langs de melancholische Balkan, Joodse Klezmer en de gepassioneerde Joods-Sefardische muziekcultuur. Een wereldreis!
Koop hier een kaart voor dit concert om 19 uur / Koop hier een kaart voor dit concert om 20.30 uur.


26    Johannette Zomer, Jeroen den Herder en Vincent van Laar - sopraan/cello/klavecimbel.
Speciaal slotconcert van deze serie: "Van oud naar nieuw: 900 jaar muziek." De oudste zangmuziek van Hildegard von Bingen, de barokke transparantie van Purcell, de nieuwste cellomuziek van Lachenmann waar maar 1 normale noot in zit, de vroegste cellomuziek met klavecimbel van Gabrielli, het meditatieve Spiegel im Spiegel van Pärt... 900 jaar tijdspanne in muziek, zoals Dat Bolwerck deze ook over overspant.
Koop hier een kaart voor dit concert om 19 uur / Koop hier een kaart voor dit concert om 20.30 uur.