No items found.
Het levensrad

Cursus boeddhisme: Het levensrad

5, 12, 19 oktober, 2, 9, 16 en 23 november

In een tijd van onmetelijke groei, exploitatie en de daardoor veroorzaakte crises en onzekerheid, herinnert het boeddhisme ons aan een andere weg. In de cursus ‘Het levensrad’ geeft docent Tibetaans boeddhisme, Sebo Ebbens, een inleiding in het boeddhisme. Het levensrad schetst op levendige en beeldende wijze hoe we de chaos in onszelf en de wereld kunnen verhelpen. Het biedt handvatten voor zowel persoonlijke als maatschappelijke uitdagingen. Kennis van het levensrad vormt dan ook een goede basis voor iedereen die meer wil weten over het boeddhisme.

De cursus vindt plaats op zeven dinsdagavonden: 5, 12, 19 oktober (niet op 26 oktober vanwege de herfstvakantie), en op 2, 9, 16 en 23 november. De avonden beginnen elk om 19:30 en eindigen uiterlijk om 21:30.

Datum:
5, 12, 19 oktober, 2, 9, 16 en 23 november
Tijd:

19:30 - 21:30

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Nederlands
Prijs:
€ 115,-
Fotografie:
1. Het levensrad
Het levensrad

In de hal van veel boeddhistische kloosters is vaak een afbeelding van het levensrad te vinden. De afbeelding van het levensrad beschrijft in symbolische beelden hoe wij ons vanuit onze verwarring steeds weer in de wereld van het lijden, gedoe en disbalans voortbewegen. Door deze afbeelding in de hal van het klooster op te hangen, werd iedereen bij binnenkomst opnieuw herinnerd aan dit confronterende beeld. Tegelijk geeft het levensrad weer hoe wij ons lijden en gedoe kunnen stoppen. Als we zien hoe we het creëren, zien we ook hoe we het kunnen stoppen. Het levensrad is door deze twee kanten te beklemtonen, een prima inleiding in waar het in het boeddhisme over gaat.  

 

Praktische informatie

De kosten zijn inclusief een boekje met achtergrondinformatie over het levensrad, een print van het levensrad op A3-formaat, en koffie en thee. Er kunnen maximaal 15 mensen deelnemen aan de cursus. Kijk voor meer informatie op https://goedlevenensterven.nl/zutphen-cursus-het-levensrad-najaar-2021/.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.