No items found.

Lezing De oudertelefoon door Rolien Sandelowsky

14 april

Dat Bolwerck organiseert in nauwe samenwerking met partner DeOudertelefoon een lezing door oprichter en kunstfilosofe Rolien Sandalowsky, met en over ouders en verzorgers. De Oudertelefoon is een anonieme lijn en chat service die opvoeders kunnen raadplegen als het thuis even te veel wordt. Sandelowsky realiseerde zich tijdens de nijpende lockdown in 2020 dat een dergelijke lijn wel bestond voor kinderen maar niet voor ouders. Er bleek een grote behoefte te bestaan. 

“De Oudertelefoon staat iedere ouder en opvoeder te woord, via telefoon en chat. Je kunt met ons praten over alles dat je tegenkomt in je ouderschap, gezinssituatie en als opvoeder. We vinden niets gek, raar, te groot of te klein. Je mag ons bellen als je vragen hebt, zorgen, twijfels, problemen of om gewoon even te sparren. Onze vrijwilligers zijn getrainde professionals, die zonder oordeel naar je luisteren. We geven geen kant-en-klare tips of adviezen, maar stellen de juiste vragen om je te helpen bij een volgende stap te komen. Als ouder of opvoeder ken je immers zelf je eigen situatie het best. Wij helpen je graag om daar weer met een frisse blik naar te kunnen kijken.”   

 

 

Oudertelefoon en Parents of the Netherlands 

Naast de selectie werken die tot stand komen in samenwerking met Margot Schaap presenteert Dat Bolwerck foto’s uit de serie Parents of the Netherlands, een initiatief van De Oudertelefoon om de taboes die rusten op ouderschap te doorbreken. Het brengt echte ouders in beeld met hun eerlijke verhalen over opvoeding en ouderschap. Iedere woensdag deelt De Oudertelefoon een verhaal via de Instagram account @parentsofthenetherlands. Het project begon in mei 2021 en heeft als doel om zoveel mogelijk ouders en opvoeders in Nederland te portretteren. Voor de tentoonstelling bij Dat Bolwerck werkt De Oudertelefoon met een (vrijwillige) fotograaf uit Zutphen, Sarah van Thoor. Zij zal een verscheidenheid aan gezinnen in Zutphen portretteren. Doel is om eerlijk en divers ouderschap op de kaart te zetten. De foto’s worden als deel van de tentoonstelling in het koetshuis van Dat Bolwerck gepresenteerd samen met de getuigenissen van de ouders en/of verzorgers.  

Datum:
14 april
Tijd:

19:30 uur

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Nederlands
Prijs:
€15
Fotografie:

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.