No items found.

Lezing & Film - Guston Sondin-Kung

6 juni 2024

Filmmaker en kunstenaar Guston Sondin-Kung geeft met zijn lezing een inkijkje in het collectieve werk Time Dead Time Alive.

Het werk en de onderzoeken van Sondin-Kung richten zich op het geheugen en het lichaam. Hoe leeft iemand voort, in welke herinneringen. Hoe draagt het lichaam bij in het geheugen, wat slaat je lichaam op. Hoe kun je er niet meer zijn maar toch aanwezig zijn zoals de Amerikaanse danschoreograaf Elfriede Mahler in zijn film.

Time Dead Time Alive (2017) - 38 min

De film Time Dead Time Alive is een meditatie over het nalatenschap van Elfriede Mahler, een Amerikaanse danschoreograaf en een van de oprichters van de moderne dansschool van Cuba die direct na de revolutie in 1959 asiel zocht in Cuba. Herinneringen, zowel persoonlijk als historisch, worden opgeroepen door een archiefaudio-interview, reflecties van haar voormalige studenten en dans van haar nog steeds actieve gezelschap Danza Libre, gevestigd in Guantánamo City. In dit collectieve optreden herleefd een vrouw die weg is maar niet afwezig, en geeft inzicht in het actieve continuüm tussen leven en dood.

www.gustonsondinkung.com

In samenwerking met H401

Datum:
6 juni 2024
Tijd:

20.00 - 21.30 uur

Bij mooi weer is de vertoning van de film in de tuin van Dat Bolwerck

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Engels
Prijs:
€15
Fotografie:

Guston Sondin-Kung is kunstenaar, filmmaker en schrijver. Zijn werk richt zich op het geheugen en het lichaam onderzocht door middel van gesitueerde kennis. Zijn artistieke projecten omvatten doorgaans langdurend collaboratief onderzoek met multidisciplinaire samenwerking op uiteenlopende locaties.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.