No items found.
Wilma Pistorius

Play/Space concert door Wilma Pistorius

24 maart 2023

Play / Space is een nieuw werk van Wilma Pistorius voor panfluiten en blokfluiten, dat de grens opzoekt tussen compositie en improvisatie, formeel en informeel. Waar ontmoeten ze elkaar, en waar is het breekpunt?

Door gecomponeerde en geïmproviseerde elementen te combineren, schept het stuk ruimte voor gezamenlijke creatieve ingevingen. De muziek wordt een interactie, niet alleen tussen de musici en de geest van de componist, maar ook tussen de uitvoerenden en het publiek. Door spontane reacties van zowel luisteraars als musici, ontsnapt de muziek van de geschreven noten en wordt het een gesprek.

Het stuk is bij elke uitvoering anders: niet alleen variëren de improvisaties met de ingevingen en inspiratie van de musici, maar ook worden deze beïnvloed door de locatie en het publiek. Nieuwe creatieve beslissingen moeten bij iedere uitvoering worden genomen, sommigen in “real time”

Dit brengt verrassingen en nieuwsgierigheid naar de bekende ervaring van het schrijven, uitvoeren en horen van een muziek stuk. Door de musici en het publiek een zekere mate van controle te geven over het stuk, wil Pistorius een ervaring creëren die minder formeel is en meer menselijk; met minder perfectie en meer vrijheid.

Datum:
24 maart 2023
Tijd:

Inloop: 19:30 uur

Aanvang concert: 20:00 uur

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Prijs:
17,50€ - €20,00
Fotografie:
Wilma Pistorius

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.