Geweest: ‘Draaglijke leegte’

Aebele Trijsburg is multidisciplinair kunstenaar. Hij is geboren en opgegroeid in Barchem en volgde zijn opleiding aan Academie Minerva.
Zijn oeuvre bestaat uit schilderijen, foto’s, tekeningen en sculpturen. De grote diversiteit aan beelden en technieken in zijn werk weerspiegelt de aard van zijn ideeën. Daarin gelden verandering, dualiteit, en niet-oordelen als idealen. Ieder werk bevat een eigen raadsel, een dubbele bodem of een titel die de betekenis van het werk op een onverwachte wijze kantelt. Wie de tijd neemt om het werk, dat op het eerste gezicht vaak een sterke eenvoud uitstraalt, in zich op te nemen, ontdekt steeds weer verborgen betekenissen en contradicties.

Linde Leijh studeerde in 2006 af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Licht, schaduw, ruimtelijkheid en perspectief zijn belangrijke elementen in haar werk.

Ze is geïnteresseerd in de verschillende manieren waarop je de 3-dimensionale wereld kan omzetten naar de 2-dimensionale en andersom. Het landschap is een terugkerend kader voor dit onderzoek. Een thema wat zich leent voor rustige vergezichten zonder ruis. Serene leegten. Er zijn schilderijen van wolkenluchten in olieverf te zien waarbij subtiele grijze, groene en blauwe tinten naast elkaar gezet zijn. Door de verschillende lagen kun je steeds iets nieuws zien. Ook toont ze werken op hout in gemengde techniek.

Opening op 7 september 2018 om 17 uur
Expositie periode: 7 sept / 28 okt
Vrij toegankelijk op donderdag t/m zondag van 10 tot 17 uur