Geweest: Schilderijen en tekeningen van Guus Slauerhoff

Onder de titel ‘Das Dasein und Ich’ zijn van 11 februari t/m 3 april schilderijen en tekeningen van Guus Slauerhoff te zien.

Met zijn schilderijen richt Slauerhoff (1945) zich op ‘het bestaan’, op de ontmoeting tussen het bestaan en zijn beeldende kunst. Zijn werk heeft intensiteit, is vaak heftig maar tegelijkertijd heeft het de schoonheid van het drama in het leven. Als verbeeldingen van het zoeken naar ‘het goede leven’. Zelf zegt hij daarover: “Ik ervaar het leven als complex, bestaand uit vele gelaagdheden en tegenstrijdigheden. Er zijn weerstanden, complicaties, conflicten. En er is altijd het verlangen en er is pijn. Dit alles wordt gewoonlijk niet tot ‘het goede leven’ gerekend, maar ik beschouw het als een onlosmakelijk onderdeel ervan. En: “Ik voel me door mijn beelden begrepen. Mijn beelden dragen mij door het leven. Via mijn beelden druk ik mij uit. Mijn beelden: dat ben ik”.

Slauerhoff woont en werkt in Bronnegerveen (Drenthe) en maakt schilderijen, tekeningen, sculpturen, objecten, beelden, installaties en geeft performances. Hij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland.

Open van donderdag t/m zondag van 11 tot 17 uur, toegang is gratis.