Geweest: ‘IJssel Biënnale 2017’

Internationale kunstroute langs de IJssel van Doesburg tot Kampen.

Ontdek deze zomer de IJsselvallei tijdens de IJsselbiënnale: een kunstroute met maar liefst 26 kunstwerken van internationale kunstenaars. De route meandert langs de mooiste rivier van het land. De kunstwerken vind je op bijzondere locaties in het landschap en in de historische Hanzesteden. In uiterwaarden en bij sluizen, steenfabrieken en landgoederen; daar waar je de IJssel kunt zien, ruiken en proeven.

In deze eerste editie van de IJsselbiënnale tonen kunstenaars hun visie van de invloed van de klimaatverandering op ons rivierenlandschap: van poëtische droombeelden en utopische toekomstvisies tot nietsontziende doemscenario’s. 

In Dat Bolwerck is werk te zien van “De KleiClub”, een geuzennaam voor 22 beeldend kunstenaars uit de omgeving van Arnhem. Zij laten onder de titel NAT_LAB op de begane grond en in de catacomben een opwindende en spannende tentoonstelling zien. In de schaars verlichte kelder wordt werk getoond in 12 grote glazen aquariumbakken. Op de begane grond is een grote keramische installatie te zien, ‘Waterwerken’ van Peter Krynen. De Kleiclub laat met NAT_LAB een zeer gevarieerd beeld zien van speciaal voor deze tentoonstelling ontwikkelde werken in keramiek en levert daarmee een waardevolle bijdrage aan de IJsselbiënnale 2017.

De deelnemende kunstenaars van de Kleiclub zijn: 
Simon Angel, Charlotte Arends, Joke Beltman, Willemien Demmers, Judith Everse, Marike Farenhorst, Marjon Gemmeke, Rob Groot Zevert, Henk Hans Hilvering, Janske Hombergen, Peter Jordaan, Peter Krynen, Wilfried Nijhof, Frans van Nunen, Marry Overtoom, Karlijne Pietersma, Ulrike Sterman, Huib Tielens, Carin Unversagt, Hans Verborg, Gijs Verschoor en Hetty van de Zande. 

De expositie is te bezoeken van 18 juni t/m 24 september in Dat Bolwerck.
Vrije toegang.
Openingstijden: Donderdag t/m Zondag van 10.30 – 17 uur