Nieuws

Postmemory
Dat Bolwerck, 9 september 2020

Artikel in de Contact, lees hier het artikel.


Image

Prentkunst in en om Zutphen
Dat Bolwerck, 22 juli 2020

Artikel door Sander Grootendorst van De Stentor over het echtpaar Chris en Tonneke Schriks, lees hier het artikel.Heropening 'Snelheid verstilt'
Dat Bolwerck, 20 mei 2020

Interview door Alize Hillebrink van Contact Zutphen-Warnsveld met kunstenaar Pauline Nijenhuis over de heropening van de expositie 'Snelheid verstilt', lees hier het interview.


https://www.contactzutphen.nl/nieuws/algemeen/311698/pauline-nijenhuis-laat-snelheid-tot-stilstand-komen-?fbclid=IwAR3598lEbqChWPwkWOfhQW2oRB5HbBndFYJPQQ4cukTKo0Ii7THkVV7h_Lc

Open
Dat Bolwerck, 7 mei 2020

Dat Bolwerck gaat op woensdag 3 juni 2020 weer open voor publiek. De expositie 'Snelheid verstilt' van Pauline Nijenhuis is van woensdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur te bezoeken tot en met 12 juli 2020.

Vanwege de coronamaatregelen hanteert Dat Bolwerck een maximum aantal bezoekers (24) die de expositie kunnen bekijken. Het kan dus voorkomen dat je even moet wachten voordat je naar binnen kunt. 

Je kunt per email een reservering maken: xera@datbolwerck.nl.

Groepen kunnen Dat Bolwerck momenteel niet bezoeken.


Voorbij de stilte
Dat Bolwerck, 3 mei 2020

Precies op het moment dat we de tentoonstelling ‘Snelheid verstilt’ van Pauline Nijenhuis openden viel letterlijk alles stil. Ook wij moesten, net als vele collega’s en andere ondernemingen in de stad, onze deuren sluiten.

Inmiddels zijn we zeven weken verder en wordt het tijd om de balans op te maken. Stichting Dat Bolwerck heeft –  na de eerste vijf opbouwjaren – koers gezet naar het  waarborgen van continuïteit van de culturele organisatie. 
De verbouwingen zijn in 2019 afgerond en met het voormalige Koetshuis erbij is Dat Bolwerck weer tot een geheel getransformeerd. De gebruiksmogelijkheden zijn verdubbeld. De eerste maanden van 2020 waren zowel cultureel als financieel een succesvolle periode. Er gloorde een mooie toekomst voor dit huis voor Kunst & Gedachten. 

Nu, na de eerste urgente vraag van hoe de coronatijd te overleven, staat ook gelijk de vervolgvraag centraal: hoe kan Dat Bolwerck daarna weer verder ontwikkelen naar die gezonde toekomst? Naast de goede steunmaatregelen van de overheid zijn er nog veel onzekerheden. Het is duidelijk dat we dit jaar qua exploitatie geen hoge verwachtingen meer mogen hebben. Dat we de resultaten van het eerste kwartaal niet zomaar kunnen ‘transponeren’ naar de rest van het jaar. 

Hoe maken we die anderhalve meter ruimte voor Kunst & Gedachten? Voor exposities, concerten, filosofiecursussen en ander cultureel gebruik van onze ruimtes? Dit zijn vragen waar we niet alleen in staan. Iedereen experimenteert en zoekt oplossingen. 

Zo is Hans Heesen (schrijver en directeur van het filmhuis Luxor in Zutphen) onlangs een actie begonnen om donateurs te werven voor Dat Bolwerck. Wij zijn hem zeer erkentelijk voor dat initiatief en de steun die hij en de vele donateurs hiermee betuigen. Steun die juist nu het verschil kan maken.
Met het Wijnhuisfonds en de gemeente Zutphen zijn we in gesprek over de huur en andere tijdelijke mogelijkheden. We hebben verschillende scenario’s voor na – en ook tijdens – de coronamaatregelen uitgewerkt. Weliswaar met alle onzekerheden van nu laten die zien dat er weer een toekomst kan gloren voor dit huis voor Kunst & Gedachten.

Ondertussen bereiden we ons voor om eind mei, uiteraard afhankelijk van toestemming, de expositie ‘Snelheid verstilt’ van Pauline Nijenhuis weer open te stellen. Voor de zomerperiode bereiden we mooie filosofiebijeenkomsten in de tuin voor: De tuin van Epicurus. We werken aan een nieuw (deels online) boekenprogramma. Festivals zitten er even niet in, maar zodra het mogelijk is, beginnen we met een serie hele kleinschalige concerten. Het kan niet uit, maar wij – en jullie waarschijnlijk ook – missen het heel erg.

Wij zien jullie graag!

Alles van waarde is weerloos, behalve als we het samen weerbaar maken.
De donateurs hebben inmiddels € 9.500,- (7 mei 2020) op de donateursrekening van Dat Bolwerck gestort.
Donateursrekening Stichting Dat Bolwerck: NL 86 INGB 0009 3393 78.

Stichting Dat Bolwerck heeft een culturele ANBI-status
 (voorwaarden op www.belastingdienst.nl).

OudWebinars
Annet van Wiechen - conens & van wiechen, mei 2020

"Ruïnes komen naar u toe en ik kom naar U toe met lezingen!!

Deze b(iz)arre tijden vragen om aanpassingen en daarom heb ik mij gestort in de digitale webinar-'wereld'! Vanuit eigen huis kunt u nu mijn speciaal gemaakte OudWebinars met uw PC, tablet of  telefoon online meemaken."

Klik hier om naar de OudWebinars te gaan.