Geweest: ‘UNVEILED’

unveiled
Feestelijke opening op zondag 22 januari om 15 uur.

20 januari a.s. start een nieuwe expositie in Dat Bolwerck. Met als titel ‘Unveiled’ toont de in Zutphen woonachtige kunstenaar Karin Hoogesteger schilderijen, waarin zij symbolen en figuren uit diverse culturen combineert met haar eigen levensthema’s. Zo weet ze een diepere laag te onthullen, die in elke cultuur aanwezig en voelbaar is. Soms zijn de verwijzingen nog te herkennen, soms nauwelijks. Maar in alle gevallen geschilderd met een eigen beeldtaal, dat per schilderij een nieuw verhaal vertelt. Het verhaal dat uiteindelijk altijd gaat over onze gemeenschappelijke roep naar het hogere, ofwel de ‘hemel op aarde’.

Karin Hoogesteger (1973) volgde de kunstacademie ArtEZ . In 2014 en ‘15 woonde en werkte zij in Spanje. Tot die tijd waren in haar werk hoofdzakelijk mensen te zien. In Spanje werd zij geïnspireerd door haar omgeving en begon zij ook situaties uit het dagelijkse leven te schilderen. Het licht en de zon van Zuid-Spanje hadden grote invloed, ook het kleurgebruik veranderde. Karin reist nog regelmatig naar Spanje om te schilderen. Zij exposeert in binnen- en buitenland en wordt door verschillende galeries vertegenwoordigd.

Locatie: Zaadmarkt 112, Zutphen. Open vrij t/m zo, 10.00 – 17.00 uur. Toegang: vrij.

Zondag 22 januari om 15 uur is de feestelijke opening die voor iedereen toegankelijk is. De expositie duurt tot en met 5 maart.