No items found.
Still uit 'Apart, we are together'

Apart, we are together – Yogaworkshop

16 april 2022

Apart, we are together is zowel een yoga-workshop als een interactieve performance die gericht is op ademhaling.

De workshop wordt gegeven door Iyengar yoga-docent Barbara Queirolo en kunstenaar Clarinde Wesselink. Queirolo’s lessen zijn een grote inspiratiebron geweest voor Wesselink en haar film The Garden, die nu te zien is in Dat Bolwerck, in de tentoonstelling The Reason I Move. Wesselink heeft jarenlang les bij haar gehad. De Iyengar yoga-groep en de lessen hebben haar relatie tot zichzelf en de omgeving drastisch veranderd. Vooral tijdens de pranayama-lessen ontwikkelde Wesselink een gevoel van diepe verbintenis met zichzelf en de omgeving.

Naar aanleiding van de tentoonstelling The Reason I Move en de film The Garden heeft Clarinde Wesselink Barbara Queirolo uitgenodigd om samen een workshop in Dat Bolwerck te geven. Hierbij gaan zij het onderzoek naar ademhaling dat Wesselink voor The Garden heeft gedaan voelbaar maken en gerichte oefeningen geven om de bewustwording van de ademhaling te ontwikkelen.

De workshop is op zaterdag 16 april van 11.00 tot 12.30 uur. Iedereen is welkom, met of zonder yoga- en pranayama-ervaring. Kom met comfortabele sport-/yoga-kleding, een eigen yoga-mat, een deken en zorg dat er minstens 2 tot 3 uren zijn verlopen sinds je ontbijt.

Datum:
16 april 2022
Tijd:

11:00 - 12:30

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Nederlands
Prijs:
€ 10,–
Fotografie:
1. Still uit 'Apart, we are together'
The Reason I Move

De praktijk van Clarinde Wesselink (1991) is een fundamenteel onderzoek naar hoe we ons lichaam als instrument kunnen inzetten om nieuwe relaties aan te gaan met de wereld. Wesselink is gefascineerd door de lichamelijke grenzen van onze binnen-, en buitenwereld. Onze huid is volgens haar geen ondoordringbare grens, maar een permeabele zone; een membraan van lichaamscellen. In haar werk stelt ze zichzelf steeds opnieuw dezelfde vraag: “hoe kunnen we deze doorlaatbaarheid beïnvloeden om zo nieuwe, ruimere, sensitievere en intensievere relaties met onze omgeving te creëren?” Vanuit deze gedachte en gebaseerd op dagelijkse ervaringen creëert Wesselink utopische toekomstbeelden in de vorm van choreografieën, performances, tekeningen en films. Dit met het oog op de toekomst, waarin we nog afhankelijker zullen worden van technologie en de niet fysieke “wereld” online. Die virtuele parallelle wereld leidt af van fysiek contact met elkaar. Hier probeert Wesselink een tegenwicht aan te bieden.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.