No items found.
Foto van Take Over 2023

ArtEZ Take Over | Artist Talk met Seger Verbist

15 en 16 maart 2024

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart nemen studenten van ArtEZ BEAR Arnhem Dat Bolwerck over. Zij zullen deze dagen werk en performances presenteren. Het programma 'Responds to' geeft ruimte aan vierdejaars studenten van ArtEZ om te experimenteren rondom het thema van Dat Bolwerck: Mens in wording.

Binnen het kader van de tentoonstelling The Sky Fell on Her is er werk van ArtEZ-student Seger Verbist te zien. Tijdens de avondopenstelling is er eveneens een artist talk met hem. Hij zal daarin onder meer uitleggen hoe hij tot het videowerk Mooi Werk kwam.

Dit videowerk ontstond in reactie op de tentoonstelling The Sky Fell on Her en de werken van Ruthi Helbitz Cohen. In het werk gebruikt Verbist beeldmateriaal uit de film 'Beau Travail', van regisseur Claire Denis. Deze film is voor Verbist een gefragmenteerd portret van mannelijkheid, met de unieke invalshoek van een vrouwelijke regisseur, cinematograaf en choreograaf. De film en het thema hebben volgens de kunstenaar een sterke connectie met het werk van Helbitz Cohen. Verbist heeft gefocust op het gebruik van collage, een techniek die zowel Ruthi Helbitz Cohen als Seger Verbist toepassen.

Houd de website in de gaten voor het volledige programma van de twee avonden van de Take Over.

Datum:
15 en 16 maart 2024
Tijd:

Vrijdag en zaterdag van 17:00 - 23:00 uur

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Prijs:
Vrij toegankelijk
Fotografie:
Foto van Take Over 2023

Biografie Seger Verbist (Amersfoort, 2000)

Seger Verbist is een videokunstenaar die met gebruik van gevonden beeldmateriaal en archiefmateriaal nieuwe werken creëert. Door te kopiëren van andere kunstenaars en zonder toestemming hun materiaal te gebruiken, probeert hij uit te dagen wat het betekent om origineel te zijn. Ritme, dynamiek en muziek vormen daarbij de rode draad.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.