No items found.

Artist Talk | Kunstenaar Ruthi Helbitz Cohen

1 maart 2024

Ruthi Helbitz Cohen maakte als jonge net-afgestudeerde kunstenaar een vliegende start. Haar eerste serie schilderijen bestond uit vrouwelijke silhouetten in waterige rode vlekken, zowel figuratief als abstract, op het specifieke formaat 160 x 90 cm, net zo groot als de kunstenaar. In die eerste schilderijen onderzocht Helbitz Cohen al de relatie tussen vrouwen, een reflectie van haarzelf in twee vrouwen zonder grens die wellicht dezelfde zijn, sensueel, erotisch zelfs. Deze serie bleek de oorsprong van een thema dat nog steeds belangrijk is in Helbitz Cohens werk en die de focus is van de tentoonstelling The Sky Fell onHer.

In de artist talk nemen we de tijd om te begrijpen hoe het werk zich sinds die eerste serie ontwikkelde en hoe het komt dat thema’s als vrouwelijkheid en de archetypering van vrouwen daarin een rode draad zijn.

Maar ook: hoe is het om in het huidige Midden-Oosten werkzaam te zijn als kunstenaar? Hoe komt Ruthi Helbitz Cohen tot haar eigen symboliek? Wat voor rol spelen de Holocaust, de oorlogen in Israël en rouw en verdriet in haar werk? Wie ís Ruthi Helbitz Cohen?

Artistiek leider Marlise van der Jagt en het aanwezige publiek gaan op deze avond met kunstenaar Ruthi Helbitz Cohen in gesprek en proberen tot antwoorden op onder meer deze vragen te komen.

Datum:
1 maart 2024
Tijd:

20:00 – 21:00 uur

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Engels
Prijs:
€10
Fotografie:

Ruthi Helbitz Cohen (IL, 1969)

Helbitz Cohen woont en werkt in Israël. Naast de talrijke museumexposities in Israël is haar werk te zien geweest in Duitsland, Nederland, Frankrijk, Denemarken, Griekenland, China en de VS. Voor haar werk heeft ze diverse prijzen gewonnen. Helbitz Cohen geeft, naast haar artistieke praktijk, les aan het Beit Berl Arts College en het Oranim College in Tel Aviv.

www.ruthihelbitz.com

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.