No items found.
Werk van Luitgard Schultz
Werk van Luitgard Schultz

Es schläft ein Lied in Allem

13 november 2021 / 27 februari 2022

In de solotentoonstelling ‘Es schläft ein Lied in Allem’ geeft Luitgard Schultz uitdrukking aan een natuur die alomtegenwoordig is en die wij als mens zijn. Wat als we de natuur niet langer zien als iets buiten ons, dat wij al dan niet kunnen verwoesten of beschermen, maar als iets dat alles omvat? Het is een krachtig en – voor ons dagelijks denken – ontregelend inzicht, dat ons de afgezonderde standplaats buiten de natuur, van waaruit we haar dachten te beschouwen, ontneemt.

Het werk van Schultz, soms verfijnd monnikenwerk, dan weer onbewerkt en aards, laat ons met zorgzame en toch daadkrachtige bewegingen van ons voetstuk vallen. Zo veel van onze gekoesterde tweedelingen – mens/natuur, object/subject, kijker/bekekene – vallen mee en barsten in ontelbaar stukken uiteen. Gewenning duurt even, maar Schultz laat ons uiteindelijk thuiskomen in de geborgenheid en schoonheid van een onafscheidelijk verbonden zijn. Ja, we zijn wat nietig, maar delen wel met alles wat is het verrijkende en verreikende vermogen om te bewegen en bewogen te worden. Gelukkig ook door en met kunst, zoals de doeken, installaties en sculpturen van Schultz.

Datum:
13 november 2021 – 27 februari 2022
Tijd:

Zie openingstijden

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
-
Prijs:
Vrije toegang
Fotografie:
1. Werk van Luitgard Schultz
2. Werk van Luitgard Schultz
Luitgard Schultz

Voor Luitgard Schultz is de natuur haar grote inspiratiebron. Worden en vergaan is het onderliggende verhaal van haar werk. “De natuur toont mij de broosheid, teerheid en kracht van ontstaan en vergaan, het raakvlak van zijn en haast niet meer zijn.” Vormen van transformatie, zoals de cocon, het ei, de knop van een bloem of boom, en processen van ontbinding en erosie inspireren haar. Ze wordt gefascineerd door de poëzie van deze tussenruimtes. Dit zie je terug in haar twee dimensionale werken, haar installaties en bij haar monumentale lichtobjecten. Vanaf 1993 exposeert ze in binnen- en buiteland. Ze won bij de grafiektentoonstelling LOK 5 Arnhem de eerste prijs. Haar werk was te zien in Salon der Künste in Kleve, Galerie Schmiedenfelde, Neubrandenburg (Dld), Singermuseum Laren, Galerie Mu in Antwerpen en diverse galeries in Nederland, Duitsland en België.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.