No items found.

Filosofiecafé

28 september 2023

Een keer per maand ontvangt Dat Bolwerck het Filosofiecafé. Een inspirerende avond met lezingen, waar je samen op filosofische wijze gedachten kunt uitwisselen. 
Donderdag 28 september geeft Bert Keizer een boeiende lezing over het wereldbeeld dat Plato formuleerde.

Voor de eeuwen na hem heeft Plato (427 – 347 v.C.) bepaald wat voor bezigheid filosofie is. Op grond van zijn voorgangers Pythagoras, Heraclitus, Parmenides en zijn leermeester en vriend Socrates, formuleerde hij een wereldbeeld waarvan we de resten nog altijd met ons meedragen. Nietzsche sprak denigrerend over het christendom als ‘Plato voor sukkels’. Bert Keizer gaat hier deze avond verder op in. Plato is onder andere de filosoof die het vermoeden dat er meer is tussen hemel en aarde op indrukwekkende wijze heeft bevestigd. Hij is echter ook de eerste die dit vermoeden weer uit de lucht schoot.

Graag vooraf aanmelden via info@filosofiecafe.nl. Er zijn maximaal 60 plaatsen beschikbaar.

Meer info op: www.filosofiecafe.nl

Datum:
28 september 2023
Tijd:

19:30 uur (Zaal open om 19:00 uur)

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Nederlands
Prijs:
15 euro (contant) pinnen is niet mogelijk op deze avond
Fotografie:

Bert Keizer (1947) studeerde filosofie in Engeland en geneeskunde in Amsterdam. Van 1982 tot 2015 werkte hij als arts in Amsterdamse verpleeghuizen. Hij werkt nu bij het Expertisecentrum Euthanasie. Bert schreef meerdere boeken over filosofie en geneeskunde en schreef columns voor Filosofie Magazine en schrijft nu een column voor Trouw.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.