No items found.
Lammert Kamphuis

Filosofiecafé Zutphen | Lezing door Lammert Kamphuis: Tijd voor vriendschap

22 februari 2024

Lammert Kamphuis: Tijd voor vriendschap

Hoe vaak reflecteer jij op je vriendschappen? Hoe zie jij je vrienden? En hoe kijken ze naar jou? Tijdens deze avond ontdek je wat filosofen zeggen over vriendschap, onderzoek je wat voor soort verschillende type vrienden er zijn, en wat je nou écht aan ze hebt. Iedereen weet dat vriendschap belangrijk is, maar vaak vinden we het ook vanzelfsprekend. Niet iets om bij stil te staan. Terwijl meer begrip onze vriendschappen nog mooier kan maken!

Filosoof Lammert Kamphuis neemt je tijdens deze avond mee langs verrassende ideeën en verhelderende inzichten uit 2500 jaar wijsheid over vriendschap. Leer van de befaamde Griekse filosoof Epicurus waarom vriendschap de essentie is voor een gelukkig leven. Maak een overzicht van je vrienden met behulp van de heldere indeling van de Griekse filosoof Aristoteles. En onderzoek hoe jouw sociale leven zich verhoudt tot wat jij zoekt en verlangt. Laat je verrassen door deze toegankelijke manier van filosoferen en ga verfrist met nieuwe vragen over je vriendenkring weer naar huis.

Datum:
22 februari 2024
Tijd:

Zaal open om 19:00 uur, aanvang om 19:30 uur.

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Nederlands
Prijs:
€15
Fotografie:
Lammert Kamphuis

Lammert Kamphuis is een bekende filosoof, bestsellerauteur en spreker. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie ze kan helpen in het dagelijkse leven. Lammert is een veelgevraagd spreker in het bedrijfsleven, sprak meerdere malen voor volle zalen op Lowlands, is hoofddocent bij The School of Life Amsterdam en was huisfilosoof bij 5 Uur Live op RTL4. In 2018 kwam Filosofie voor een weergaloos leven (De Bezige Bij) uit en werd een bestseller. De vertaalrechten zijn inmiddels verkocht aan Duitsland, Zuid-Korea en Spanje. In augustus 2023 kwam zijn nieuwe boek Verslaafd aan ons eigen gelijk uit en bereikte al snel de bestsellerlijsten. Nouveau noemde hem “een van de meest inspirerende sprekers van het moment.”

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.