No items found.
Grafisch vormgever Nikki van Onna
Kunstenaar Jesse Brinkerhof

Gijs Talk

26 mei 2024

In de Gijs Talk doet Gijs wat hij heel goed kan: in gesprek gaan. De kunstenaar is een publiek figuur in de straten van Zutphen. Het zijn onder meer de door hem met zorg en in alle rust op straathoeken gevoerde gesprekken met alle mogelijke bewoners van de stad die zijn werk en leven voeden. Naast papier, schaar, plakband en kopieermachine, is taal en communicatie ook een belangrijk onderdeel van zijn praktijk.

In de Gijs Talk gaat Müller met vakbroeders in gesprek, over hun werk, hun keuzes, de autonomie in hun werk, inspiratiebronnen en het plezier van het maken.

De gesprekken vinden plaats in de speciaal ingerichte tijdelijke ontmoeting- en werkplek op de vide in het koetshuis, de Boiler Room. Müller zal hier gedurende de tentoonstelling zelf vertoeven, maken en met bezoekers in gesprek gaan. Tijdens de Gijs Talks geeft hij het podium aan door hem bewonderde makers uit Zutphen. Vandaag zij dat grafisch vormgever Nikki van Onna en beeldend kunstenaar Jesse Brinkerhof.

Datum:
26 mei 2024
Tijd:

12.30 - 14.00 uur

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Prijs:
€10
Fotografie:
Grafisch vormgever Nikki van Onna
Beeldend kunstenaar Jesse Brinkerhof

OVER NIKKI VAN ONNA

Nikki van Onna (Amsterdam, 1984) is multidisciplinair grafisch ontwerper met een expertise in geanimeerde typografie. In 2012 won van Onna de pitch voor het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, met één van de eerste dynamische huisstijlen voor een cultureel instituut. ‘Dit snelle, constant veranderende digitale tijdperk vraagt om visuele communicatie die daarin kan meebewegen. Werken met geanimeerde typografie biedt daarbij veel nieuwe mogelijkheden.’ verklaart van Onna. ‘Door middel van beweging kun je een nieuwe laag van betekenis toevoegen, waardoor tekst naast haar letterlijke betekenis nog iets anders kan communiceren.’

van Onna werkt voornamelijk voor opdrachtgevers uit de culturele sector waaronder het Prins Claus Fonds, Dutch Design Foundation, Museum MORE, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Fonds Podiumkunsten en Kunstmuseum Den Haag.

Begin 2022 verhuisde hij van Amsterdam naar Zutphen. Sinds 2023 is van Onna verantwoordelijk voor de tentoonstellingsaffiches van Dat Bolwerck.

OVER JESSE BRINKERHOF

Jesse Brinkerhof (1994), geboren en werkzaam in Zutphen, studeerde Base for Experiment, Art and Research aan ArtEZ, Arnhem en Artistic Research aan de Universiteit van Amsterdam. Veel van zijn onderzoeksobjecten zijn te herleiden tot massa- en volkscultuur, zoals kleurplaten, consumentenvuurwerk en de VINEX-wijk. In het gebruik van materialen en technieken beroept hij zich veelvuldig op hedendaagse volkskunst, DIY-praktijken en knutselcultuur.

Zijn werk was eerder te zien bij onder andere Nieuw Dakota (Amsterdam), MaMA (Rotterdam), Circa Dit (Arnhem), Extrapool (Nijmegen), ACEC (Apeldoorn), en Het Kunstgemaal (Bronckhorst). Hij heeft (artistiek) onderzoek gedaan in samenwerking met Het Meertens Instituut (Amsterdam) en Erfgoedcentrum Zutphen. Recent is hij, met zijn gezin, bestaande uit partner Sarah van Thoor en hun twee jonge kinderen, actief onder de noemer Workshop of Brinkerhof Van Thoor. In die hoedanigheid dragen zij het gezinsleven aan als alternatieve productiemodus binnen de hedendaagse kunstpraktijk.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.