No items found.
Martine van Lubeek
Noah Benjamins

Het verhaal van de Zutphense planten

28 januari 2023

Wanneer hoor je ergens bij en wat is je gemeenschap? Martine van Lubeek en Noah Benjamins gaan hierop in met een workshop met als vertrekpunt de lokale planten in Zutphen.

Wat zeggen deze  planten over jou? Wat gebeurt er als je iets meeneemt uit een tuin? En hoe geef je terug aan de tuin die je deelt?

Aanmelden is niet nodig.

Datum:
28 januari 2023
Tijd:

12:00 lezing Noah Benjamins

13:00 - 16:00 Workshop

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Nederlands
Prijs:
Kostenloos
Fotografie:
Martine van Lubeek
Noah Benjamins

Martine van Lubeek

De research-based praktijk van deze artistieke onderzoeker en kunstenaar is een polyfonie die continu groeit doordat ze - vaak verbonden aan een specifieke plek - manieren van luisteren naar de aarde en haar meer-dan-menselijke inwoners ontwikkelt middels 'embodied knowing'.

Deze luisterexperimenten nemen de vorm aan van installaties, sculpturen, workshops, teksten en programma's. Bij elkaar geplaatst functioneren de experimenten als relationele constellaties van plaats die groeien vanuit een denken-voelen met de aarde waarin stemmen die eerst onhoorbaar waren, gehoord kunnen worden. De constellaties activeren de zintuigen, roepen aan tot het erkennen van verstrengeld leven en verlangen het beoefenen van nieuwe vormen van samenzijn.

Noah Benjamins

Als programmamaker werkte Noah aan het culturele programma van VOX-POP en een programma van de UVA dat draaide rondom vragen over gemeenschap. Wat betekent gemeenschap? En wanneer hoor je ergens bij?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.