No items found.
Milou Deelen, foto door: Mirella Beau

Lezing | Schrijver Milou Deelen

15 februari 2024

Regelmatig wordt schrijver Milou Deelen (1995) omschreven als een van de boegbeelden van een nieuwe lichting jonge feministen. In 2015 ging Milou viral met een filmpje waarin zij zich uitsprak tegen slutshaming bij Vindicat, het studentencorps waarvan Milou Deelen lid was. Ze schrijft over uiteenlopende onderwerpen, maar feminisme is een terugkerend thema in haar werk.

In deze lezing deelt zij haar persoonlijke verhaal, over hoe ze in aanraking is gekomen met het feminisme en gaat ze in op het werk van kunstenaar Ruthi Helbitz Cohen.

Datum:
15 februari 2024
Tijd:

20:00 – 21:30 uur

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Nederlands
Prijs:
€15
Fotografie:
Milou Deelen, foto door: Mirella Beau

Milou Deelen (1995) is journalist, schrijver en spreker. Ze rolde de journalistiek in via het filmpje waarin zij zich uitsprak tegen slutshaming bij Vindicat, het studentencorps waarvan ze lid was. Dit filmpje ging viral. Inmiddels schrijft ze onder andere voor Het Parool, Volkskrant Magazine, VICE en LINDA.meiden. Milou schuift regelmatig aan bij diverse radio- en TV-talkshows en laat op Instagram haar stem luid klinken. Milou Deelen schreef twee boeken. Krabben (2020) schreef ze samen met Daan Borrel. In het boek onderzoekt ze het krabbenmand-effect: waarom vrouwen geneigd zijn elkaar te veroordelen. Haar tweede boek 'Hoe doen we het? (2022) is een zoektocht naar het seksleven van vrouwen. Momenteel werkt ze aan haar derde boek. Samen met haar moeder, schrijver Barbara van Beukering lanceerde ze eind 2023 een cursus voor beginnende journalisten. Over haar werk geeft ze regelmatig lezingen, en ze neemt vaak deel aan panels.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.