No items found.

Ma(n|chine) | HIIIT X ZENO VAN DEN BROEK

6 juli 2024

Ma(n|chine) is een concert bij Theater Hanzehof, in de Buitensociëteit, in het kader van de tentoonstelling Folding Ambivalence met werk van Zeno van den Broek en Pauline Nijenhuis bij Dat Bolwerck.

Aansluitend op de vernissage van de tentoonstelling Folding Ambivalence bij Dat Bolwerck, is er 's avonds een speciale live-performance van Zeno van den Broek & HIIIT (voorheen Slagwerk Den Haag) bij te wonen in de Buitensociëteit.

Vier slagwerkers, gemodificeerde basdrums en verschillende drumrobots onderzoeken de relatie tussen mens en machine in het transdisciplinaire werk Ma(n|chine) van Zeno van den Broek. In de karakteristieke uitgebeende, maar intense visuele en muzikale stijl van deze veelgeprezen maker gaan performers uit het digitale domein een dialoog aan met die van vlees en bloed. Een overweldigende verkenning van het spanningsveld tussen het algoritmische én het menselijke in compositie en uitvoering.

Het programma wordt gecompleteerd door het ogenschijnlijk simpele, maar hallucinante stuk Nocturne van componist Mátyás Wettl en een aantal herinterpretaties van het werk van John Cage.

Bekijk hier het hallucinante stuk Nocturne

HIIIT X ZENO VAN DEN BROEK is een samenwerking tussen Theater Hanzehof & Buitensociëteit en Dat Bolwerck.

Datum:
6 juli 2024
Tijd:

Aanvang: 20.00 uur

Locatie:
Theater Hanzehof & Buitensociëteit Coehoornsingel 1, 7201 AA Zutphen
Taal:
Prijs:
€27,50
Fotografie:

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.