No items found.

Muziekwerck, Jonge Makers op het podium | Jelmer de Moed & Rik Kuppen

23 maart 2024

Muziekwerck, Jonge Makers op het podium

Bij Dat Bolwerck start in 2024 een nieuwe concertserie met eigentijdse muziek: Muziekwerck, Jonge Makers op het podium. Daarbij beogen we om talentvolle componisten en musici bij Dat Bolwerck ruimte te geven voor een nieuw geluid.

Dat Bolwerck biedt als huis voor kunst en gedachten een werkplaats waar het zintuiglijk ervaren en bewust worden van onze tijd centraal staat. Elke tijd kent zijn eigen opgaven en denkbeelden, ook in de muziek. Dat Bolwerck wil met het doorlopend onderzoeks- en presentatiethema mens in wording, een kiemplek zijn waar we door het prisma van kunst kijken naar nieuwe denkbeelden over de rol en ontwikkeling van de mens.

Een concertserie als Muziekwerck, Jonge Makers op het podium biedt daarbij veel mogelijkheden voor experiment en vernieuwing. In 2024 staat elke twee maanden een verrassend concert op het programma. Hiermee bieden we inspiratie voor nieuwe gedachten.  

Jelmer de Moed (Klarinet) & Rik Kuppen (piano)

Repertoire:

Tristan Keuris: Canzone (1990)

Ton de Leeuw: Hommage a Henri (1989)

Amarante Nat: L’éruption (2015)

Wim Dirriwachter: Four movements (1998)

Celia Swart: Les secrets de l’air (2019)

Jelmer de Moed (1995) is een gepassioneerde klarinettist en curator die zijn liefde voor kamermuziek combineert met interdisciplinaire projecten vanuit Studio de Moed. Hij geeft concerten als solist en speelt regelmatig kamermuziek met Rik Kuppen, Bram van Sambeek, Elisabeth Hetherington en het Animato Kwartet.

‘Een geraffineerde performer. Hij beheerst zijn instrument volledig en laat het hele kleurenpalet van de klarinet horen.’ – Dutch Classical Talent 2021

In 2022 verscheen zijn debuut CD met Rik Kuppen bij AVROTROS Klassiek met werken van Brahms, Berg, Schumann en Debussy. Ook was hij finalist van Dutch Classical Talent waarvoor hij project NOX initieerde met werk van Pierre Boulez, Steve Reich, Amarante Nat en Tijn Wybenga voor klarinet en speakers.

In 2023 gaat het eerste project van Studio de Moed, Schaduwspel, in première tijdens het Gaudeamus Festival. Hiervoor heeft hij compositieopdrachten gegeven aan Amarante Nat en Nuno Lobo en werkt samen met sopraan Elisabeth Hetherington, sonoloog Dario Giustarini, cinematograaf Boris Peters, scenograaf Naida Amorim, en regisseur Peter Leung. Hij speelt Alchymia van Thomas Adès met het Doric String Quartet tijdens de Strijkkwartet Biënnale en debuteert in het Concertgebouw in de serie Jonge Nederlanders met een nieuwe compositie van Mathilde Wantenaar. Als gastprogrammeur stelt hij het programma samen van kamermuziekfestival ‘Geestverwanten’ voor ClassicalNOW in Den Haag.

Met een eerste prijs op het Prinses Christina Concours, Classic Young Masters Award en de Cultuurfonds Young Talent Award op zak studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam en de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn. Hij studeerde klarinet bij Arno Piters, Hans Colbers en Martin Spangenberg en bijvak kamermuziek bij Eberhart Feltz.

Datum:
23 maart 2024
Tijd:

Zaal open vanaf 19:30 uur

Aanvang 20:00 uur

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Prijs:
€20
Fotografie:

Jelmer de Moed en Rik Kuppen vormen al jaren een vast duo. Ze ontmoetten elkaar op tournee door Mexico, georganiseerd door het Prinses Christina Concours, gaven sindsdien talloze concerten in heel Europa en namen in 2022 voor AVROTROS Klassiek hun debuut CD op. Ook komend seizoen heeft het duo een volle concertagenda met o.a. hun debuut in het concertgebouw met een wereldpremière van Mathilde Wantenaar.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.