No items found.

Open Masterclasses voor jong talent

29 april 2024

Waardevolle inzichten door top-cellisten

Voorafgaand aan hun ‘Meesterproef’ – hét moment van afstuderen aan het conservatorium – ontvangen 6 kandidaten uit Spanje, Oekraïne, Wit-Rusland, Italië en Nederland ieder persoonlijke Masterclasses van 2 top-cellisten uit het kwintet van Maximilian Hornung. De masterclasses geven veelal waardevolle inzichten mee. Het is heel boeiend om dit persoonlijke proces van dichtbij mee te maken!

Het is een kunst om je talent tevoorschijn te laten komen
Conservatorium-studenten die vlak voor hun afstuderen staan, zijn al een lange weg gegaan. Talent, doorzettingsvermogen, technisch vaardigheden, artistiek inzicht en eindeloos veel toewijding tijdens de vele repetitie-uren hebben hen ver gebracht. Net als andere kunstenaars is een musicus nooit klaar: ieder nieuw inzicht brengt je verder. Al met al is het een heel persoonlijke scholingsweg die je veelal zelf vorm moet geven. Een masterclass door een top-cellist – die deze weg als geen ander kent – laat altijd ergens licht op schijnen dat een student verder helpt. Het is bijzonder om deze coaching van dichtbij mee te maken, niet in het minst door de vaak feilloze en aandachtvolle manier waarop de docenten de studenten begeleiden.

De docenten: 2 top-cellisten uit het kwintet van Maximilian Hornung
Het is bijzonder dat we de studenten van de Cello Academy kunnen laten begeleiden door Anna Tyka Nyffenegger en Paul Handschke. Ze zijn in Nederland voor de Cello Biënnale Amsterdam en spelen op 29 april ook in Zutphen. Beiden hebben een succesvolle carrière als cellist en treden op in diverse orkesten. We zijn heel blij met hun medewerking en weten dat ze een waardevolle toevoeging kunnen geven aan de ontwikkeling van de studenten.

De studenten: bijzondere talenten met een grote toewijding
CelloWercken Zutphen heeft cellisten uitgenodigd die aan diverse conservatoria studeren. We kennen ze als deelnemers van één van onze programma’s waar ze blijkgaven van veel talent en toewijding. We bieden deze internationale groep young-professionals graag deze kans! De masterclass bereidt hen voor op de ‘Meesterproef’: hét moment van afstuderen als musicus. Na deze masterclass verblijven ze een aantal dagen in Zutphen voor een muzikale retraite, zodat ze hun inzichten verder kunnen uitdiepen. Op 4 en 5 mei volgt dan een eerste presentatie van hun Meesterproef voor publiek. Een mooie gelegenheid om dit al een keer uit te proberen voor ze dit presenteren aan de beoordelingscommissies op de conservatoria. En ook daar kun je bij zijn!

Datum:
29 april 2024
Tijd:

Maandag 28 april 11:00  – 11:45 uur,12:00  –  12:45 uur en 13:15 – 14:00  uur

Dinsdag 30 april 10:00 –  10:45 uur, 11:00 –11:45 uur en 12:15 – 13:00 uur

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Prijs:
Tickets: € 15,- regulier en € 5,- jongeren t/m 26 jaar
Fotografie:

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.