No items found.
Noa Pylyser, foto door Daniela Depau

Theater | Digi-monologen door Noa Pylyser

17 en 18 juli 2024

Ontdek de verhalen van zes generaties in een digitale wereld!

Of je nu een millenial bent of een babyboomer, ongeacht je leeftijd, de digitale wereld raakt ons allemaal. Wat ooit begon met simpele enen en nullen, is nu een dynamische ruimte waar onze levens zich afspelen en worden vastgelegd.

Voor sommigen lijken de veranderingen niet bij te houden, terwijl voor anderen elke technologische vooruitgang vanzelfsprekend is. Kinderen van nu vinden een tablet in huis de normaalste zaak van de wereld, terwijl ze geen idee hebben wat een floppydisk is. Ondertussen kijkt de oudere generatie, die de oorlog nog heeft meegemaakt, met verbazing naar de digitale behendigheid van de jeugd.

In Digi-monologen delen zeven mensen uit zes verschillende generaties hun unieke verhalen. Ze nemen je mee in hoe zij de wereld hebben zien veranderen, welke invloed de digitale wereld op hen heeft, en hoe zij de toekomst voor zich zien.

Deze bijzondere voorstelling vindt plaats te midden van de kunstwerken van Pauline Nijenhuis en Zeno van den Broek, die in hun werk reageren op en gebruik maken van hedendaagse technologie. Hun kunstwerken vormen niet alleen het décor, maar ook ontstaat er een bijzondere dialoog tussen beeldende kunst en theater.

Voor jongeren is er een speciaal tarief! Leuk om met verschillende generaties samen te gaan!

CONCEPT EN REGIE

Noa Pylyser

SPEL

Amee Westerik

Davide Bouwhuis

Florentien Kromhout

Simon Berntsen

Iris Berger

Ed Vervloet

Willem Leopold

Datum:
17 en 18 juli 2024
Tijd:

17 juli om 11.00 en 18.30 uur

18 juli om 11:00 uur

 

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Nederlands
Prijs:
€10 | Jongeren t/m 25 jaar €5
Fotografie:

Noa (29) is een geboren en getogen Zutphense, maar sloeg al jong haar vleugels uit. Ze studeerde in 2019 af aan de toneelschool van Leuven, waar ze als speler en theatermaker is opgeleid. Noa maakt graag maatschappijkritische stukken. Zo maakte ze in 2017 de voorstelling Iets Anders als aanklacht tegen het machtssysteem. In de voorstelling Please (2019) maakte ze korte metten met de bestaande machtsstructuren binnen het kunstenlandschap. Sinds ze in 2023 terugkeerde naar Zutphen is ze hier erg actief.  Zo maakte ze Trommelen in de nacht(2022), een locatievoorstelling in een loods met 8 Zutphense vrouwen.

Voor theatergroep Woest Oost maakte ze twee voorstelling. Recentelijk bedacht ze een theatrale wasstraat van hoop, samen met theatermaker Merel Rutgers voor het community project Kunstkracht. (2024)

In Dat Bolwerck regisseerde ze al eerder een klassieke muziek voorstelling van Margit Beukman Dulce Amor (2023)

Ook haar werk buiten Zutphen gaat door. Zo gaat de familievoorstelling Raar Haar (2024) na de zomer in reprise in België en Nederland.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.