No items found.
Tunica Darkweb (2023) - Pauline Nijenhuis
Zelfportret Pauline Nijenhuis

Workshop | Project: Wachtwoord ‘AAN EEN DRAADJE’

24 juli 2024

Project Wachtwoord ‘AAN EEN DRAADJE’  door Pauline Nijenhuis

Tijdens de tweede editie van de maakplaats bij Wijkcentrum Waterkracht binnen de samenwerking Kunst naar de Wijk borduur je samen met beeldend kunstenaar Pauline Nijenhuis een wachtwoord op een kledingstuk.

In deze workshop neemt Pauline Nijenhuis je mee in de vluchtigheid van wachtwoorden en de kwetsbaarheid van onze identiteit: een centraal onderwerp in haar werk dat bij Dat Bolwerck geëxposeerd wordt in de tentoonstelling Folding Ambivalence.

Nijenhuis geeft een introductie over haar praktijk en de onderwerpen die zij in haar fotografie, video’s en textielwerken behandelt. Vervolgens wordt onder haar begeleiding in de workshop het wachtwoord tastbaar gemaakt en omgezet in écht materiaal. Door samen op een bijzondere manier te borduren ontstaat er ruimte voor uitwisseling en gesprek. Is een wachtwoord een vloek of een zegen?

Deelnemers wordt gevraagd een (oud) shirt in een lichte kleur mee te nemen. Na de workshop kan het shirt als ware het een kunstwerk gedragen worden!

Datum:
24 juli 2024
Tijd:

10.00 uur

Locatie:
Wijkcentrum Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106, 7204 MN Zutphen
Taal:
Prijs:
€5
Fotografie:
Tunica Darkweb (2023) - Pauline Nijenhuis
Zelfportret Pauline Nijenhuis

Pauline Nijenhuis geeft zichzelf in haar werk letterlijk bloot. Zo creëerde ze een fotoserie in de Middeleeuwse gewelvenkelder van Dat Bolwerck waarin ze beschilderd met wachtwoorden op haar blote lijf geportretteerd is. In haar werk en projecten onderzoekt deze Zutphense kunstenaar de versnelling in ons hightechtijdperk en hoe ons menselijk lichaam zich verhoudt tot deze sterk geautomatiseerde maatschappij. Haar oeuvre bestaat uit foto’s, mixed-media schilderijen (acrylverf en borduren met de hand) en multidisciplinaire installaties. Het bij Dat Bolwerck gepresenteerde werk kwam na zorgvuldig onderzoek, zowel op conceptueel als technisch vlak, tot stand. De werken zijn niet eerder getoond en haar presentatie is daarom een première. Nijenhuis behoort tot de excellente Zutphense kunstenaars die Dat Bolwerck een platform biedt.

www.paulinenijenhuis.nl

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.