No items found.
Tai ki ken in het werk van Clarinde Wesselink

Workshop Tai ki ken

3 april 2022

In het kader van de tentoonstelling The Reason I Move van Clarinde Wesselink wordt er een aantal workshops gegeven. De workshops zijn door Clarinde Wesselink en verschillende sport-/beweging-beoefenaars samengesteld en verwijzen naar sporten en bewegingen die worden verbeeld in haar laatste film The Garden.

Op zondag 3 april wordt er een workshop Tai ki ken gegeven door Kyoshi Hans Bakker en Go Mokuroku Etien Graanoogst. Tai ki kenpo of 'Great Energy Boxing' is een oosterse vechtkunst, ontwikkeld door de Japanse grootmeester Sawai Kenichi. Deze vorm van kenpo laat zich door zijn unieke budo- en wushu-achtergrond moeilijk vergelijken met de populaire vechtkunsten. Tai ki kenpo gaat uit van de in ieder mens in potentie aanwezige 'originele energie' (yuan-chi). Deze energie kan men slechts ervaren door zelf te oefenen. De les zal gaan over Tai Ki Kenpo-kwaliteiten in bewegen: Mukae (ontvangen), harai (wegleiden), en sashi (stuwend).

Datum:
3 april 2022
Tijd:

16:00 - 17:00

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Nederlands
Prijs:
€ 10,–
Fotografie:
1. Tai ki ken in het werk van Clarinde Wesselink
The Reason I Move

De praktijk van Clarinde Wesselink (1991) is een fundamenteel onderzoek naar hoe we ons lichaam als instrument kunnen inzetten om nieuwe relaties aan te gaan met de wereld. Wesselink is gefascineerd door de lichamelijke grenzen van onze binnen-, en buitenwereld. Onze huid is volgens haar geen ondoordringbare grens, maar een permeabele zone; een membraan van lichaamscellen. In haar werk stelt ze zichzelf steeds opnieuw dezelfde vraag: “hoe kunnen we deze doorlaatbaarheid beïnvloeden om zo nieuwe, ruimere, sensitievere en intensievere relaties met onze omgeving te creëren?” Vanuit deze gedachte en gebaseerd op dagelijkse ervaringen creëert Wesselink utopische toekomstbeelden in de vorm van choreografieën, performances, tekeningen en films. Dit met het oog op de toekomst, waarin we nog afhankelijker zullen worden van technologie en de niet fysieke “wereld” online. Die virtuele parallelle wereld leidt af van fysiek contact met elkaar. Hier probeert Wesselink een tegenwicht aan te bieden.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.