No items found.
Schrijfster Josha Zwaan (foto door ©Daniela Depau)

Workshop: Van Idee naar boek

23 september 2021

Veel mensen lopen jarenlang rond met een onderwerp, een (persoonlijke) geschiedenis, of idee, waarover ze graag een boek zouden willen schrijven. Niet een roman, maar een waargebeurd verhaal of een eigen queeste, een zoektocht naar antwoorden op vragen, de geschiedenis van iemands geboortegrond, het kan van alles zijn. Verhalende non-fictie wordt dit genre ook wel genoemd. 

Maar hoe pak je zoiets aan? Waar begin je? Hoe weet je of je idee ook anderen aanspreekt? Moet je onderzoek doen en hoe doe je dat dan? Mag je zomaar over mensen die ooit geleefd hebben of nog leven schrijven? Wat maakt non-fictie boeiend?

In deze workshop gaat schrijfster Josha Zwaan uitgebreid in op bovenstaande vragen en geeft uitleg over de verschillende stappen in het denk- en schrijfproces. De deelnemers krijgen concrete handvatten om tot een goede boekopzet en tot daadwerkelijk schrijven te komen. Ook gaan de deelnemers tijdens de workshop aan de slag met het aanscherpen van hun eigen boekidee. 

Bij voldoende belangstelling krijgt de workshop in november een vervolg in de vorm van een cursus van acht middagen, waarin daadwerkelijk gewerkt wordt aan het uitwerken van het boekidee en het schrijven van de tekst. 

Datum:
23 september 2021
Tijd:

13:30 - 16:30

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Nederlands
Prijs:
€ 35,- (inclusief koffie en thee)
Fotografie:
1. Schrijfster Josha Zwaan (foto door ©Daniela Depau)
Josha Zwaan

Josha Zwaan schrijft romans en verhalende non-fictie en is als docent verbonden aan de Schrijversvakschool Amsterdam. 

www.joshazwaan.nl

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.