No items found.

Artist Talk met Jólan van der Wiel

9 november 2023

Het overkoepelend thema van de programmering van Dat Bolwerck is sinds vorig jaar Becoming Human. Hoe kunnen we mens zijn? Hoe kunnen we een beter mens worden? Wat kan ons helpen om het “becoming” zo goed mogelijk te doorstaan?

Tijdens de Artist Talk zal artistiek leider van Dat Bolwerck, Marlise van der Jagt, met ontwerper/kunstenaar Jólan van der Wiel in gesprek gaan. Over zijn werk, over zijn samenwerkingen, zijn succes, over zijn ontwikkeling als ontwerper maar ook over zijn bestaan als mens. Tijdens de Artist Talk zal er voor het publiek gelegenheid zijn om met Jólan in gesprek te gaan en vragen te stellen over zijn werk en zijn leven.

Datum:
9 november 2023
Tijd:

20:00 uur

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Prijs:
€10
Fotografie:

Bio Jólan van der Wiel

Vanuit zijn fascinatie voor extreme natuurverschijnselen en de invloed van natuurlijke krachten op materiaal, experimenteert de in Zutphen getogen kunstenaar en ontwerper Jólan van der Wiel (1984) met materie, omgeving en technieken - op zoek naar de natuurlijke logica van design. Zijn creatieve verkenningen resulteren in innovatieve ontwerptools, nieuwe materialen en unieke objecten die ons begrip van de ‘onzichtbare’ krachten verrijken. Van der Wiel studeerde in 2011 af aan het designLAB department van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en richtte in hetzelfde jaar zijn eigen multidisciplinaire studio in Amsterdam op, tegenwoordig gevestigd in Zutphen.

Zijn intuïtieve benadering van design omvat diverse disciplines. Van der Wiel werkt vanuit zijn studio nauw samen met experts en makers uit de mode, architectuur, wetenschap en vormgeving. Onder hen mensen en merken als Iris van Herpen, Benthem Crouwel Architects, Issey Miyake, Dom Perignon en Nick Verstand. Zijn werk is wereldwijd tentoongesteld – van China tot aan de Verenigde Staten – waaronder in het Metropolitan Museum en het Cooper Hewitt Smithsonian Design Museum in New York City, het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, het Grand-Hornu Museum (België), het Design Museum Gent, het London Design Museum, het Bauhaus- Archiv Museum (Berlijn) en het Montreal Museum of Fine Arts.

Zijn bekendste ontwerp, de Gravity Stool (2011), is onderdeel van de permanente collecties van het Vitra Design Museum en de National Gallery Victoria (Melbourne). Het innovatieve werk van Van der Wiel is onder andere bekroond met de Design of the Year Award in Londen, de Interior Innovation Award (Keulen), de DMY Award (Berlijn) en de BIO 23 Award op de 23rd Biënnale of Design in Ljubljana

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.