No items found.
Drie shakuhachi

Atlas Lab (presentatie-concert)

22 augustus 2021

Dit presentatie-concert is een toelichting op Japanse muziek en op Japanse instrumenten. Er wordt een presentatie gegeven over hoe de oorspronkelijk Japanse muziek in nieuw gecomponeerde muziek een rol kan spelen en hoe de klank zich verhoudt tot Westerse instrumenten.

De componisten van het conservatorium Amsterdam hebben werken gecomponeerd voor deze instrumenten en celli. Deze nieuwe werken worden op 25 augustus voor u uitgevoerd.

Datum:
22 augustus 2021
Tijd:
Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Nederlands
Prijs:
€ 17,50
Fotografie:
Foto 1: Drie shakuhachi
Musici

Naomi Sato, sho

Harrie Starreveld, shakuhachi

Kalle de Bie, cello

Internationaal Cellofestival Zutphen

Van vrijdag 20 tot en met zondag 29 augustus 2021 presenteert CelloWercken Zutphen de 11e editie van het Internationaal Cellofestival Zutphen. Nergens kun je de cello van zo dichtbij beleven als inZutphen tijdens dit tweejaarlijkse festival. Tien dagen lang spelen de cellisten de sterren van de hemel, in allerlei verrassende formaties of solo op bijzondere plekken. Een aaneenschakeling van optredens van jonge talenten en (inter-)nationale topmusici met verschillende muziekstijlen maken een gevarieerd programma. De klassieke cello vormt daarbij het uitgangspunt, maar er is volop ruimte voor jazz, pop, rock en meer. Bovendien is er door de samenwerking met de Cello Academie Zutphen ook een uitgebreid programma met masterclasses en aanstormende talenten. Dat maakt het Internationaal Cellofestival Zutphen voor iedereen aantrekkelijk: voor de bezoeker mét muzikale achtergrond, voor de musici zelf of de juist blanco nieuwsgierige beginnende luisteraar. Van unieke (wereld)premières tot prachtige concerten, van experimenten en improvisaties tot nieuwe samenwerkingen. De cello blijft je verrassen!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.