No items found.

Concerten in de wandelroute

21 augustus 2021

Maak onder leiding van een stadsgids een muzikale wandeling langs concerten van het Internationaal Cellofestival Zutphen. Dat Bolwerck is het bruisende hart van het festival en is het vertrekpunt van de wandelroute.

Datum:
21 augustus 2021
Tijd:

11:00, 12:00, 13:00

Locatie:
Vertrekpunt: Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Nederlands
Prijs:
12,50
Fotografie:
Musici

Emma Naegele, cello

Sander Sittig, piano

Jeroen den Herder, cello

Frans Haagen, carillon

Internationaal Cellofestival Zutphen

Van vrijdag 20 tot en met zondag 29 augustus 2021 presenteert CelloWercken Zutphen de 11e editie van het Internationaal Cellofestival Zutphen. Nergens kun je de cello van zo dichtbij beleven als inZutphen tijdens dit tweejaarlijkse festival. Tien dagen lang spelen de cellisten de sterren van de hemel, in allerlei verrassende formaties of solo op bijzondere plekken. Een aaneenschakeling van optredens van jonge talenten en (inter-)nationale topmusici met verschillende muziekstijlen maken een gevarieerd programma. De klassieke cello vormt daarbij het uitgangspunt, maar er is volop ruimte voor jazz, pop, rock en meer. Bovendien is er door de samenwerking met de Cello Academie Zutphen ook een uitgebreid programma met masterclasses en aanstormende talenten. Dat maakt het Internationaal Cellofestival Zutphen voor iedereen aantrekkelijk: voor de bezoeker mét muzikale achtergrond, voor de musici zelf of de juist blanco nieuwsgierige beginnende luisteraar. Van unieke (wereld)premières tot prachtige concerten, van experimenten en improvisaties tot nieuwe samenwerkingen. De cello blijft je verrassen!

Hanzestad Zutphen

Het Internationaal Cellofestival Zutphen is in 20 jaartijd verweven met de hanzestad Zutphen. Het intieme karakter van het festival wordt versterkt door de overzichtelijke maat van de stad en de rijke cultuurhistorie. In combinatie met gastvrijheid van de bewoners en ondernemers van de stad voelt de bezoeker zich snel thuis en volledig onderdeel van het festival. Het festival werkt samen met bijzondere locaties in Zutphen. Bekende podiumlocaties staan geprogrammeerd, maar ook verborgen parels in de stad.

Verbinden

Er is volop gelegenheid voor ontmoetingen tussen cellisten, musici, bezoekers en celloliefhebbers. Voor jong én oud. Er is een gratis randprogramma in Dat Bolwerck, ons bruisend festivalhart. Verder zijn er arrangementen met lokale ondernemers en met aanvullende suggesties waardoor de bezoeker zich -gepland of onverwacht- kan onderdompelen in tien dagen muzikale passie in Hanzestad Zutphen.

Thema: ‘Wat zingt er?’

“In alles wat leeft is beweging

Beweging vormt trilling

Trilling vormt geluid als

er ruimte is om te resoneren:

het tussengebied waar de klank ontstaat

die bron en ontvanger verbindt

Muziek speelt zich af in het tussengebied

Niet alles nemen wij bewust waar

maar hoe beter je luistert

hoe meer je ontvangt en

je verbonden weet met

alles wat er zingt”

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.