No items found.
Maryana Golovchenko en Anna Antypova

De Vuurpaarden

11 september 2021

In deze muzikale verhalenvertelling brengen zangeres Maryana Golovchenko en violist Anna Antypova de sferen uit de Karpathische bergregio van Oekraïne tot leven in Dat Bolwerck. In hun muzikale vertelling reageren ze op de Sovjet-Oekraïense filmklassieker ‘De Vuurpaarden’ (1965, Engels: ‘Shadows of Forgotten Ancestors’) van regisseur Sergei Parajanov. Een multidisciplinaire performance met zang, viool, traditionele Oekraïense instrumenten, electronica en video.

De performance pendelt tussen muziek en tekst om het verhaal te vertellen van de film en de unieke omstandigheden waarin die geschoten is; de excentrieke regisseur Parajanov en zijn crew; en het dorp Kryvorivnya, met diens eigenaardige gebruiken, dialect en muziek.  

Datum:
11 september 2021
Tijd:

19:00 en 20:30

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
-
Prijs:
€ 18,50
Fotografie:
1. Maryana Golovchenko en Anna Antypova
Line up

Maryana Golovchenko - zang, effecten en traditionele Oekraïense instrumenten

Anna Antipova - viool, electronica

George Dumitriu - sound design

Olha Chernii - video

De Vuurpaarden

Inspiratiebron voor de muzikale verhalenvertelling is de film ‘De Vuurpaarden’ (1965, Engels: ‘Shadows of Forgotten Ancestors’). De film is een klassieker van de cinema en werd in de jaren zestig wereldwijd geroemd. Regisseur Sergei Parajanov werd door Internationaal Filmfestival Rotterdam uitgeroepen tot één van de 20filmregisseurs van de toekomst. De originele soundtrack bestaat uit authentieke volksmuziek uit de Karpathische bergregio van Oekraïne en composities van de Oekraïense componist Myroslav Skoryk.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.