No items found.
Still uit 'Klanken van Oorsprong'
Still uit 'Buitenkampers'

Documentaires: Buitenkampers en Klanken van Oorsprong

4 en 5 mei 2022

In het kader van de voorstelling Nasi sudah menjadi bubur (De rijst is tot pap gekookt) van Woest Oost vertonen wij op 4 en 5 mei, in samenwerking met het Luxor theater, twee documentaires van Hetty Naaijkens-retel Helmrich in onze stadstuin.

Aansluitend op de avondvoorstelling op 4 mei vertonen wij om 22.00 uur de documentaire Buitenkampers (2013). In Buitenkampers vertellen Indische Nederlanders voor het eerst over de gruwelijke plunderingen en moordpartijen die zij meemaakten tijdens de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog.

Aansluitend op de avondvoorstelling op 5 mei vertonen wij om 21.00 uur de documentaire Klanken van Oorsprong (2018). Regisseur Hetty Naaijkens-Retel Helmrich toont in Klanken van Oorsprong het verhaal van diverse artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond. Samen met meer dan 350.000 andere Indische Nederlanders moesten zij tussen 1945 en 1962 gedwongen terug naar hun oorspronkelijke vaderland: Nederland.

Bij slecht weer vertonen we de films binnen. Neem, als dat kan, een deken of kleed mee om op te zitten. Er zijn ook stoelen aanwezig.

Datum:
4 en 5 mei 2022
Tijd:

4 mei 22.00 uur (Buitenkampers)

5 mei 21.00 uur (Klanken van Oorsprong)

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Nederlands
Prijs:
€ 2,50
Fotografie:
1. Still uit 'Klanken van Oorsprong'
2. Still uit 'Buitenkampers'
De voorstelling Nasi sudah menjadi bubur

Op woensdag 4 mei en donderdag 5 mei 2022 presenteert Woest Oost in samenwerking met Theater Na de Dam de voorstelling Nasi sudah menjadi bubur. Het uitgangspunt van de voorstelling waren de vele gesprekken die jonge spelers met Indische ouderen voerden over de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië en de overgang naar de gewelddadige onafhankelijkheidsstrijd die daarop volgde. De voorstelling begint met een klein Indonesisch maal. De geur brengt ons terug naar onze oudste herinneringen. Nasi sudah menjadi bubur wordt op 4 en 5 mei vijf keer gespeeld in Dat Bolwerck en in Wijkcentrum Waterkracht.

Lees meer en bestel tickets

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.