No items found.

Filosofie Cafe | Ouder worden in de 21ste eeuw - Lezing door Suzanne Biewinga

23 november 2023

Filosofiecafé | Ouder worden in de 21ste eeuw - Lezing door Suzanne Biewinga

Een keer per maand ontvangt Dat Bolwerck het Filosofiecafé. Een inspirerende avond met lezingen, waar je samen op filosofische wijze gedachten kunt uitwisselen.

Donderdag 23 november geeft Suzanne Biewinga een leerzame lezing over ouder worden in de 21ste eeuw. Ze maakt een tijdreis naar de oudheid, en de daarbij behorende wijze lessen van de filosofen uit die tijd werpen een frisse blik op wat het betekent om ouder te worden in de huidige tijd.

Ouder worden in de 21e eeuw

Nooit eerder werden zoveel mensen zo oud als in de 21e eeuw. Dat werpt nieuwe vragen op. Vragen die lastig te beantwoorden zijn. Gangbare verhalen over ouder worden als ‘jong blijven’ kloppen niet. En het idee dat ouder worden weinig anders is dan verlies, blijkt ook te simpel. Wat betekent het dan wel om ouder te worden?

Lessen uit de oudheid

De vraag naar waarheid en betekenis van ouder worden werd al door Socrates gesteld. Filosofen in de oudheid gaven tegenstrijdige antwoorden. Deels zijn dat wijze lessen die nog steeds in de cultuur zijn opgenomen. Deels is deze culturele erfenis echter ballast, die we beter achter ons kunnen laten. In beide gevallen werpt een tijdreis naar de oudheid een frisse blik op wat het betekent om ouder worden in de huidige tijd.

Kosten: € 15.– contant (pinnen kan niet)

Graag vooraf aanmelden via info@filosofiecafe.nl

Er zijn maximaal 60 plaatsen beschikbaar.

Datum:
23 november 2023
Tijd:

Zaal open: 19:00 uur |Aanvang: 19:30 uur

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Prijs:
Kosten: € 15.– contant (pinnen kan niet) Graag vooraf aanmelden via info@filosofiecafe.nl | Er zijn maximaal 60 plaatsen beschikbaar.
Fotografie:

Over Suzanne Biewinga

Suzanne Biewinga (1954) werkte vele jaren als ondersteuner en opleider van patiëntenorganisaties. Zij gaf leiding aan een hospice. Na haar werkende bestaan studeerde zij filosofie in Nijmegen. Zij is bezig met een promotie als filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. De lezing geeft alvast een inkijkje in haar onderzoek naar betekenisgeving van ouder worden in de eenentwintigste eeuw.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.