No items found.

Gedachtenmateriaal

10 november 2019 / 12 januari 2020

De tentoonstelling Gedachtenmateriaal bestaat uit ruimtelijk werk van Frode Bolhuis en Corrie van de Vendel. De haast magische werking van hun werk staat centraal. Hoe kan het onherkenbare, dat wat niet vast te pinnen is, herkenning oproepen? Waartoe beweegt materie ons die tastbaar en toch onvatbaar is?

Datum:
10 november 2019 - 12 januari 2020
Tijd:

-

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
-
Prijs:
-
Fotografie:
Frode Bolhuis

"Het liefst dwaal ik in het onbekende, op zoek naar wegen om het leven te verbeelden. Ik zoek naar dingen die op een of andere manier magisch en speels zijn. Vaak neem ik de nevelige herinneringen van mensen, plaatsen of dingen als uitgangspunt en verander ze intuïtief in iets dat nieuw is voor mij. In mijn studio omring ik mezelf graag met een grote verscheidenheid aan materialen, om ze meteen te kunnen oppakken als ik denk dat ze bij een werk passen."

Corrie van de Vendel 

Corrie van de Vendel vraagt zich af wat er overblijft als je het streven naar begrip van de wereld om je heen, achter je hebt gelaten. Voor haar zijn zien en denken belangrijk. Van de Vendel: "Wonderbaarlijk dat er gedachten en gevoelens opkomen als je iets beziet. Dat werken met materie gevoel kan oproepen. Niet herkenbare dingen kunnen je leiden, opbeuren, doen nadenken. Woorden kun je koppelen aan materie, ook zonder logisch verband. En dat, soms, iemand anders hetzelfde herkent of beleeft." 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.