No items found.
Still van de film 'The Best Orchestra in the World'
Still van de film 'Don't Hesitate to Come for a Visit, Mom'
Still van de film 'Manifesto'

Go Short Gelderland Erfgoedtour

24 september 2021

Go Short - International Short Film Festival Nijmegen en Erfgoedfestival Gelderland slaan in september de handen ineen voor de ‘Go Short Gelderland Erfgoedtour’. Drie unieke erfgoedlocaties in Zutphen en Harderwijk openen dan hun deuren voor een reeks bijzondere filmvertoningen. Zo kan je bij Dat Bolwerck op 24 september genieten van het door Go Short samengestelde filmprogramma ‘Kort en Krachtig!’

‘Kort en Krachtig!’ bestaat uit een selectie van de beste korte films uit de internationale competitie van Go Short 2021. Dit speciaal voor het Erfgoedfestival ontwikkelde programma neemt je middels een combinatie van comedy, animatie, satire en documentaire mee in het veelzijdige en soms lastige leven van een artiest.

Datum:
24 september 2021
Tijd:

20:00 inloop, start programma 20:15

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
De internationale films zijn Engels ondertiteld
Prijs:
€ 10,-
Fotografie:
1. Still van de film 'The Best Orchestra in the World'
2. Still van de film 'Don't Hesitate to Come for a Visit, Mom'
3. Still van de film 'Manifesto'
Het programma

Manifesto                                                      
Director: Ane Hjort Guttu

The Best Orchestra In the World                                                          
Director: Henning Backhaus
Producer: Lukas Rosatti

Don’t Hesitate to Come for a Visit, Mom
Director: Anna Artemyeva
Producer: Doc Nomads

Conversations with a Whale
Director: Anna Samo
Producer: Tom Bergmann

Jordan and Joop
Director: Robin Boissevain, Tobias Kersloot
Producer: Tobias Kersloot, Nils Verkooijen

Meer over Go Short

Go Short is hét platform voor de korte film en filmtalent van Nederland. Al 13 jaar lang zet Go Short zich in voor jonge talentvolle filmmakers. De organisatie is jaarrond actief op het gebied van ontwikkeling, presentatie, distributie en promotie van korte film en talentvolle makers. Het jaarlijkse internationale filmfestival in april is het hoogtepunt. Het omvat, naast een competitie die kwalificeert voor de Oscars, BAFTA en European Film Awards, een uitgebreide randprogrammering voor zowel publiek als internationale filmprofessionals én een scholierenprogramma. Sinds 2019 vindt Go Short ook in Arnhem plaats en wordt de Gelderland Film Pitch georganiseerd. Go Short heefteen unieke positie binnen het Nederlandse filmlandschap en is onderdeel van een stevig internationaal netwerk.

Korte film

Een korte film is volgens Go Short maximaal 30 minuten. Deze randvoorwaarde daagt filmmakers uit om nieuwe, creatieve vormen te vinden om een verhaal te vertellen. Het medium korte film draagt in belangrijke mate bij aan de inhoudelijke ontwikkeling van fictie, documentaire, animatie en kunstfilm en dynamiseert daarmee de hele filmwereld.

Over het Erfgoedfestival

Het Erfgoedfestival nodigt ieder jaar tien artiesten uit, waarvan vijf jonge Gelderse talenten, om in de zomer te verblijven op bijzondere erfgoedlocaties in Gelderland. Daarlaten zij zich inspireren door de rijke geschiedenis en verhalen van de plekken én door het thema van de Maand van de Geschiedenis. Vervolgens storten ze zich op het maken van nieuw werk. Dat nieuwe werk presenteren zij tijdens het Erfgoedfestival online en met fysieke optredens. Dit jaar vindt het Erfgoedfestival plaats van 3 t/m 31 oktober.

De Go Short Gelderland Erfgoedtour is ontstaan in samenwerking met het Erfgoedfestival Gelderland, Musea Zutphen, Bottermuseum Harderwijk en Dat Bolwerck Zutphen. Samen laten wij zien dat erfgoedlocaties een prachtig podium kunnen bieden aan culturele evenementen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.