No items found.

Interactief kinderconcert

1 november 2023

We weten dat een cello prachtig kan zingen. We weten dat een piano na de aanslag van een hamertje een heldere toon voortbrengt. Maar weten jullie ook dat een cello kan brommen, ruisen en blazen? En een piano als een harp kan klinken? Dat wordt misschien allemaal gebruikt om muziek te componeren die net weer even anders klinkt dan we gewend zijn. Misschien is er wel helemaal geen melodie!

In Dat Bolwerck zijn componisten, cellisten en een pianiste. De componisten hebben allemaal nieuwe stukken gemaakt op het thema Buitenspelen. Iets waar het in Dat Bolwerck nu helemaal over gaat. Er zullen componisten bij zijn die ook wat vertellen, en we gaan de componisten vragen of ze ook iets kunnen als de kinderen zelf een instrument meenemen. Dus samen componeren we ook iets op het thema, want het leukst is het als je het ervaart door ook mee te doen!

Datum:
1 november 2023
Tijd:

15:30 - 16:00 uur

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Prijs:
€5,00
Fotografie:

Over de Research Retreat

Geïnspireerd door de huidige tentoonstelling in Dat Bolwerck ‘Buitenspelen’ van Jólan van der Wiel experimenteren een groep internationale studenten cello en compositie met nieuwe muziek. Welke verhalen worden wakker bij deze generatie jonge kunstenaars en wat willen zij laten horen? Op 1 en 2 november geven zij hiervan een presentatie. Waarvan op 1 november een interactief concert speciaal voor kinderen en op 2 november de Research Retreat Performance.

De musici studeren aan diverse conservatoria en worden tijdens hun meerdaagse ‘Research Retreat’ door de docenten van de Cello Academy in Zutphen aangemoedigd om zelf zoveel mogelijk tevoorschijn te komen. Vooraf verdiepen zij zich samen met Jólan van der Wiel in de tentoonstelling.

Met o.a. studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Codarts Rotterdam en Conservatorium van Amsterdam

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.