No items found.

Internationaal Cellofestival Zutphen 2023

23 augustus / 27 augustus 2023

Van woensdag 23 t/m zondag 27 augustus 2023 vindt de twaalfde editie plaats van het Internationaal Cellofestival Zutphen. Het tweejaarlijkse festival, dat sinds 2001 een begrip is in Zutphen en wijde omstreken, nodigt cellisten én luisteraars samen uit de cello in de volle breedte te beleven.

Festivalthema:

Het festivalthema dit jaar is Humility: “Het komt voort uit respect voor de muziek”, zegt artistiek leider Jeroen den Herder. “Ik beschouw ‘humility’ als een kracht. Ook luisteren, of waarnemen, is een vorm van bescheidenheid. Niet alleen naar muziek, ook naar elkaar. De wereld zou er een stuk beter uitzien als er meer en anders geluisterd zou worden.”

Programma:

Vanuit binnen- en buitenland verzamelt zich een veelzijdig team van cellisten in Zutphen, dat in vijf dagen ruim twintig concerten op tien verschillende locaties geeft. Spelers die in verschillende programma’s terugkeren, zijn cellisten Jakob Koranyi, Harriet Krijgh, Ivan Karizna en het Narratio String Quartet. Een prominente rol is er tijdens het festival weggelegd voor Ensemble CelloWercken Zutphen, dat bestaat uit een achttal jonge cellotalenten aan de Cello Academy Zutphen. Zij volgden het afgelopen jaar lessen en masterclasses bij onder meer Leonid Gorokhov, Joachim Eijlander en Gavriel Lipkind.

Kijk voor het hele programma op:

https://www.cellowerckenzutphen.nl/festivalprogramma-2023

Datum:
23 augustus / 27 augustus 2023
Tijd:
Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Prijs:
Fotografie:

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.