No items found.

Kinderrondleiding - 4 t/m 12 jaar

18 oktober 2023

Speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders organiseert Dat Bolwerck een rondleiding langs de tentoonstelling Buitenspelen van Jólan van der Wiel.

In deze kinderrondleiding nemen we je mee langs de verschillende werken en installaties van kunstenaar/ontwerper Jólan van der Wiel. Jólan van der Wiel houdt van experimenteren. Dit combineert hij samen met zijn fascinatie voor natuurlijke krachten. Zo zie je in de tentoonstelling Buitenspelen dat bijvoorbeeld water of magnetische velden vormgevers zijn van zijn objecten. Bijvoorbeeld de indrukwekkende installatie The Journey of a Raindrop waarbij je druppels kunt volgen die zich verplaatsen in in doorzichtige buizen. Je zult vazen zien die van glas lijken maar gevormd zijn door water en krukjes en tafels die zijn vormgegeven door magnetisme.

Ook het perspectief van kinderen is een bron van creativiteit voor Jólan. Met regelmaat stellen zijn kinderen hem vragen die hem een frisse blik op de werkelijkheid gunnen. Vragen als "Kunnen huizen doodgaan?", "Bestaan er ook vierkante regenbogen?" of "Waarom kun je niet kauwen op water?" zetten aan tot opnieuw nadenken over dingen als vanzelfsprekend worden genomen. Zo heeft hij samen met zijn kinderen bijvoorbeeld Poepkrijt ontworpen. Misschien heb je ook wel een vraag voor Jólan?

In de tentoonstelling Buitenspelen is zijn werk voor alle leeftijden te ervaren en te beleven, deels interactief. Zo is er ook een werkplaats waar je zelf aan de slag kunt en kunt gaan vormgeven met natuurlijke krachten.

Datum:
18 oktober 2023
Tijd:

15:00 - 16:00 uur

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Prijs:
€5,00 (Alleen kinderen hoeven een ticket te hebben, (groot)ouders/verzorgers mogen gratis mee)
Fotografie:

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.