No items found.

Lezing door Fadi El Tofeili

03 februari 2023

Fadi El Tofeili zal deze avond een stuk voorlezen uit zijn boek over politieke moorden in Libanon waar hij momenteel aan schrijft en waar hij de Lokman Slim Award voor heeft ontvangen.

Fadi is de echtgenoot van Mounira Al Solh. Een schilderij van haar zal als decor dienen voor deze lezing. Een schilderij dat zij heeft opgedragen aan Lokman Slim die een goede vriend was van Fadi.

Lokman was een Libanese schrijver, uitgever en activist. Hij werd vermoord in de nacht van 3 februari 2022 in Zuid Libanon. Op deze dag precies een jaar geleden.

De lezing zal plaatsvinden in de kelder van Dat Bolwerck. Denk aan warme kleding en eventueel een dekentje om mee te nemen.

Datum:
03 februari 2023
Tijd:

19:30 uur

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Prijs:
€10
Fotografie:

Fadi El Tofeili is een Libanese schrijver, dichter, redacteur en vertaler. Sinds 1995 werkt hij als journalist en publiceerde hij stukken in vele Libanese en Arabische kranten en publicaties. In 2012 was hij medeoprichter en hoofdredacteur van Portal 9, het eerste tweetalige (Arabisch en Engels) tijdschrift met verhalen en kritische teksten over urbanisme en de stad. In 2016 werd het tijdschrift niet meer uitgegeven.

Fadi heeft een roman en vier dichtbundels gepubliceerd en vele literaire, architectonische, mythologische en politieke werken vertaald.

Zijn boek A Trace to Trail: Neighborhood Narratives of City and Place werd in2014 uitgegeven. In 2022 won hij de Lokman Slim Award voor een boek over politieke moorden waar hij momenteel aan werkt.

Sinds 2017 woont en schrijft Fadi in Nederland en is hij lid van de stuurgroep van de organisatie Buddy to Buddy (www.buddytobuddy.nl)

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.