No items found.
Li An Phoa (foto door ©Janita Sassen)

Li An Phoa: Drinkbare Rivieren

16 september 2021

In deze lezing vertelt ecoloog en filosoof Li An Phoa, te midden van de IJsselbiënnale-tentoonstelling Stil het tij, over het belang van schoon, stromend water.

Phoa vraagt wereldwijd aandacht voor het belang van gezonde rivieren. Zo gezond, dat we er zelfs weer uit kunnen drinken. Dat doet ze onder andere door te voet langs rivieren te trekken. Hiermee nodigt ze iedereen uit om ook stappen te zetten richting drinkbare rivieren. Dit jaar liep ze in het kader van de IJsselbiënnale langs de IJssel en zet ze zich met een grote groep medestanders in voor een drinkbare IJssel.

In haar boek ‘Drinkbare Rivieren’, dat ze met haar wandel- en levensgezel Maarten van der Schaaf schreef, vertelt Phoa over haar avonturen langs rivieren op vier continenten. Te voet legde ze meer dan 15.000 kilometer af en ervoer ze de diepe verbondenheid tussen alles wat leeft. Doorlopend stelt zij de vraag: hoe kunnen onze rivieren weer drinkbaar worden?

Datum:
16 september 2021
Tijd:

20:30

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Nederlands
Prijs:
€ 10,-
Fotografie:
1. Li An Phoa (foto door ©Janita Sassen)
Li An Phoa

Li An Phoa is ecoloog en filosoof, en doceert o.a. aan Nyenrode Business School Erasmus Universiteit en haar eigen nomadische school Spring College. Ze richtte Stichting Drinkable Rivers op en werkt samen met bedrijven, maatschappelijke- en overheidsorganisaties en innovatieve boeren, kunstenaars en inheemse gemeenschappen.

www.DrinkableRivers.org

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.