No items found.

Maya Fridman: REIÐ

10 juli 2021

REIÐ is een muzikaal epos dat de poëzie zoekt tussen cellomuziek, electronica en zang. Ga mee op deze grensverleggende, muzikale verkenningstocht van cellist Maya Fridman en sopraan Channa Malkin.

Datum:
10 juli 2021
Tijd:

19:00 en 20:30

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
-
Prijs:
18,50
Fotografie:
Programma

Saskia Venegas: Medusa, The Priestess

Bryce Dessner: Tuusula

Wilma Pastorius: Spell Cycle

Giovanni Sollima: Hell 1

Fjóla Evans: Reið - Hagall - Bjarkan

Sir John Tavener: Akhmatova Songs (soprano - Channa Malkin)

Joseph Malkin: The Final Toast (soprano - Channa Malkin)

Maya Fridman

Al vanaf jonge leeftijd werd Maya Fridman erkend als muzikaal wonderkind en werd onder de vleugel van de Yuri Bashmet Foundation genomen, waar ze meedeed aan meerdere TV- en radioprogramma's. Tijdens haar studie aan de Moscow State College of Music genoemd naar Alfred Schnittke, ontving ze de eerste prijs op het International Festival of Slavic Music, naast vele andere prestigieuze awards.

Over de afgelopen negen jaar trad Maya met groteregelmaat op op allerlei grote locaties in Europa, zoals het befaamde Koninklijke Concertgebouw van Amsterdam, Muziekgebouw aan 't IJ, TivoliVredenburg, de Vereeniging en nog veel meer. Vanwege haar zeer brede muzikale interesse heeft ze altijd een passie gehad voor improvisatie en het spelen van diverse muzikale stijlen.

In 2019 bracht Fridman de cyclus ‘Canti d’inizio e fine’ uit, van componist Maxim Shalygin. Het album werd zeer goed ontvangen en verkozen tot een van de ’40 beste albums van 2019’ door De Volkskrant. Eind 2019 bracht ze nog een album uit, getiteld REIÐ, met werken van David Lang, Michael Gordon, Fjóla Evans, Giovanni Sollima en John Tavener. Fridman is momenteel Artist in Residence bij TivoliVredenburg voor seizoen 2020/2021.

Channa Malkin

Sopraan Channa Malkin heeft als missie het doorbreken van stereotypen rondom klassieke muziek. Zij staat bekend om haar “meeslepende muzikale persoonlijkheid en ongebreidelde creativiteit” (Jury Grachtenfestivalprijs 2020). Voor haar onlangs bij het high-end label TRPTK verschenen album This is not a lullaby met cellist Maya Fridman en pianist Artem Belogurov liet zij zich inspireren door het jonge moederschap in alle pracht en heftigheid. Het album werd lovend ontvangen in de international een nationale pers en werd verkozen tot “CD van de week” bij Radio 4.

Channa is ook mede-bedenker van de succesvolle multimedia-opera Händel goes Tinder, waarin zij de hoofdrol speelde in ruimdertig uitverkochte voorstellingen door heel Nederland, en die ook deze zomer weer te zien zal zijn. Voor 2022 staat een internationale tournee gepland.

Al op 16-jarige leeftijd maakte Channa haar operadebuut als Barbarina in Le Nozze di Figaro bij de Nationale Opera. Sindsdien vertolkte zij vele rollen, waaronder Poppea (L’incoronazione di Poppea, Monteverdi), Despina (Cosi fan tutte), Pamina (Die Zauberflöte), Zerlina (Don Giovanni) en Charite (Cadmus et Hermione, Lully). Zij was als soliste onder meer te gast bij het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, de Operadagen Rotterdam, het Jerusalem Baroque Orchestra, Holland Baroque en meer. Deze zomer is zij onder meer te horen in one-woman-opera Non muore mai op het Grachtenfestival en als Nichtje 2 in een spectaculaire productie van Britten’s Peter Grimes op het Wad in Friesland.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.