No items found.
Marise
Wilma Pistorius
Olaf Putker & the Scenic Sound Foto door: Sebastiaan Voskamp

Museumnacht Programma bij Dat Bolwerck

14 oktober 2023

Tijdens de eerste Museumnacht Zutphen slaan de Bibliotheek, Dat Bolwerck, Luxor Theater, Stedelijk Museum Zutphen, Muzehof en Woest Oost de handen ineen en zorgen voor een gevarieerd programma van dans, cabaret, muziek en theater. Ook openen verschillende monumenten hun deuren. Bezoek de Burgerzaal, beklim de Wijnhuistoren of de Nieuwstadskerk en betreed de Berkelpoort in het donker! Op iedere locatie beleef je een heel divers programma. Ook kun je natuurlijk de lopende tentoonstellingen bekijken. Je vult je nacht gemakkelijk met interessante, grappige, spectaculaire en muzikale workshops, tours en optredens.

Alle activiteiten van Museumnacht binnen in de deelnemende locaties (Bibliotheek, Dat Bolwerck, Luxor en Stedelijk Museum Zutphen) zijn enkel toegankelijk met het Museumnacht Passe-partout. De monumenten zijn gratis toegankelijk.

Bij Dat Bolwerck is er de mogelijkheid tijdens museumnacht om de lopende tentoonstelling Buitenspelen - Jólan van der Wiel te bezoeken.

Programma bij Dat Bolwerck

Lokatie Koetshuis

19:00 LiedLAB

20:00 Meezing Lezing

21:00 Play/Space - Eigentijdse klassieke muziek van Wilma Pistorius

22:00 Singer/Songwriter Marise den Bakker

23:00 Singer/Songwriter Olaf Putker & the Scenic Sound

Lokatie Rode Zaal

19:00 Schrijfworkshop i.s.m. Woest Oost

20:00 Schrijfworkshop i.s.m. Woest Oost

Datum:
14 oktober 2023
Tijd:

18:30 - 00:00 uur

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Prijs:
€10 – Passepartout
Fotografie:
Marise
Wilma Pistorius
Olaf Putker & the Scenic Sound Foto door: Sebastiaan Voskamp

Wilma Pistorius – Play/Space (Muziekblok 1 in het Koetshuis aanvang: 21:00 uur)

‘Play/Space’ is een werk voor panfluiten en blokfluiten, dat de grens opzoekt tussen compositie en improvisatie, formeel en informeel. De muziek wordt een interactie, niet alleen tussen de musici en de geest van de componist, maar ook tussen de uitvoerenden en het publiek. Door spontane reacties van zowel luisteraars als musici, ontsnapt de muziek van de geschreven noten en wordt het een gesprek. Het stuk is bij elke uitvoering anders. Door de musici en het publiek een zekere mate van controle te geven over het stuk, wil Pistorius een ervaring creëren die minder formeel is en meer menselijk; met minder perfectie en meer vrijheid. Play/Space wordt gecreëerd in samenwerking met Juho Myllylä en Mariana Preda

Marise den Bakker (Muziekblok 2 in het Koetshuis aanvang: 22:00 uur)

Marise maakt Nederlandstalige elektropop. Haar teksten zijn als een dagboek; ze schrijft over haar onzekerheden, angsten, verdriet en de drukte in haar hoofd, maar ook over de dingen die haar inspireren, blij maken en een gelukkig gevoel geven. Geïnspireerd door artiesten als S10, Froukje, Eefje de Visser en Wende, vindt ze het belangrijk om delicate onderwerpen bespreekbaar te maken. De diepe bassen, dromerige synths en elektronische drums begeleiden haar onverbloemde teksten.

Olaf Putker & the Scenic Sound (muziekblok 3 in het Koetshuis aanvang: 23:00 uur)

Olaf Putker & the Scenic Sound brengen een frisse wind in een roemruchte muziektraditie. Invloeden komen van onder andere Wilco, Elliott Smith en dEUS, waardoor de muziek rusteloos balanceert op de grens van americana en indierock. Shows van de band gaan steevast gepaard met brutale energie. De formatie speelde eerder in Hedon en Luxor Live en verzorgde tweemaal het voorprogramma van The Lathums in uitverkochte zalen van Rotown en Doornroosje.

Op vrijdag 23 juni brachten ze hun debuutsingle uit: "The dance we call our days". De single is opgenomen in Schenk Studio in Amsterdam en geproduceerd door Sam Verbeek (die eerder werkte met o.a. Bob uit Zuid & Tim Knol). Het artwork voor de single is gemaakt door kunstenaar en vriend van de band Jochem Witteveen en zit vol met verwijzingen naar de tekst van de song, die Olaf schreef tijdens een drie maanden lang verblijf in Berlijn. De single wordt opgepikt door o.a. KINK Radio en verscheidene online blogs.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.