No items found.

Muziekwerck, Nieuwe Makers op het podium | What are you building in there!?

13 januari

Muziekwerck, Nieuwe Makers op het podium

Bij Dat Bolwerck start in 2024 een nieuwe concertserie met eigentijdse muziek: Muziekwerck, Nieuwe Makers op het podium. Daarbij beogen we om talentvolle componisten en musici bij Dat Bolwerck ruimte te geven voor een nieuw geluid.

Dat Bolwerck biedt als huis voor kunst en gedachten een werkplaats waar het zintuiglijk ervaren en bewust worden van onze tijd centraal staat. Elke tijd kent zijn eigen opgaven en denkbeelden, ook in de muziek. Dat Bolwerck wil met het doorlopend onderzoeks- en presentatiethema mens in wording, een kiemplek zijn waar we door het prisma van kunst kijken naar nieuwe denkbeelden over de rol en ontwikkeling van de mens.

Een concertserie als Muziekwerck, Nieuwe Makers op het podium biedt daarbij veel mogelijkheden voor experiment en vernieuwing. In 2024 staat elke twee maanden een verrassend concert op het programma. Hiermee bieden we inspiratie voor nieuwe gedachten.  

Over de performance: What are you building there!?

Een constructie is een geheel dat herleidbaar (omkeerbaar) uit twee of meer delen is samengevoegd. BUI voegt samen: de ruimte (een architecturaal wonder, hoeken, steen, lichtinval), geluid (megafoons, drumbeestjes, stereo-trombone), en het moment (nu, nu, nu). Een blauwdruk voor de verbeelding. In de performance What are you building in there!? bouwt BUI, op verschillende locaties, levende klankconstructies. BUI neemt de ruimte mee als medespeler in het ensemble en beweegt, samen met het publiek, naar een nieuw perspectief op de plek.

Datum:
13 januari
Tijd:

Zaal open vanaf 19:30 uur

Aanvang 20:00 uur

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Prijs:
€20
Fotografie:

Over BUI

Stichting Bevordering Utrechtse Improvisatie is een platform voor improvisatiekunst in Utrecht. BUI staat voor improvisatie, vertrekkend vanuit muziek en op de randen van dans, beeldende kunst, spoken word of performance art; het liefst allemaal tegelijk. BUI zoekt naar de ruimte waarin kunstenaars zich kunnen ontwikkelen en kunnen onderzoeken, zodat we constant op zoek kunnen zijn naar wat nieuw en spannend is. Om utrechtse (jong)makers en het (inter)nationale improvisatie landschap te verbinden organiseert BUI evenementen zoals Freeplay sessies in Moira en Picnic concerten op de Onderbuik.

BUI is een organisatie van makers. Organiseren, faciliteren en creëren loopt door elkaar. Het BUI-team zet haar expertises in een breed scala aan kunstvormen in om het platform tot zo hoog mogelijk niveau te kunnen tillen.

BUI is naast organisator ook een makers ensemble. De focus ligt op het maken van improvisatie voorstellingen en het geven van improvisatie concerten. De komende twee jaar is BUI in ontwikkeling in het Nieuwe Makers traject van Fonds voor de Podium Kunsten en met begeleiding van Gaudeamus.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.