No items found.
Jacob Kerssemakers, 'Ruys de Beerenbrouck'
Jaap Broersma, 'Brunhilde'

Opening De andere stad

25 september 2021

Kom langs voor de opening van de tentoonstelling ‘De andere stad’. Schilders Jaap Broersma en Jacob Kerssemakers trokken een half jaar door de wijken en legden verslag in woord en beeld van hun ontmoetingen met de andere stad. Tijdens de opening kan je de kunstenaars ontmoeten en in gesprek gaan over hun werk en jouw wijk.

Datum:
25 september 2021
Tijd:

11:00 - 17:00

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
-
Prijs:
Vrije toegang
Fotografie:
1. Jacob Kerssemakers, 'Ruys de Beerenbrouck'
2. Jaap Broersma, 'Brunhilde'
De andere stad

Het is niet vreemd dat het beeld van Zutphen – een van de oudste steden van Nederland – vooral wordt bepaald door de oude binnenstad. Maar hoe verandert ons beeld als we met de rug naar het centrum staan? Wat is die andere stad? En wie behoort daartoe?

Schilders Jaap Broersma en Jacob Kerssemakers trokken een half jaar door de wijken en legden verslag in woord en beeld van hun ontmoetingen met de andere stad.

De tentoonstelling is te zien tot en met 7 november 2021.

Jaap Broersma

Jaap Broersma (1965) schildert de stad. Trekkend door wijk en rafelrand ontmoet hij gewone en merkwaardige mensen, vervallen fabrieksterreinen en oceanen van verlatenheid. Naast zijn praktijk als schilder is Broersma ook schrijver en filosoof.

Jacob Kerssemakers

Jacob Kerssemakers (1968) is schilder en natuurkundige. Zijn nieuwsgierige, wetenschappelijke kant verloochent hij niet in de kunst: hij heeft een voorliefde voor een rationele, documenterende aanpak in de vorm van rollen, assemblages of grote series snelle studies.  

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.