No items found.
Performance 'Landscape'

Opening The Reason I Move

12 maart 2022

Op zaterdag 12 maart openen wij de tentoonstelling The Reason I move van Clarinde Wesselink. Om 16.00 uur vindt de performance Landscape plaats.

In deze performance volgen drie mensen met hun ogen en lichaam nauwgezet de weg van de mier over het lichaam. Er ontstaat een nieuw bewegingsvocabularium, niet vanuit gedachten of concepten, maar door de weg van de mier over het huidoppervlak. De mier geeft in zijn bewegingen duidelijk aan waar de huid, en dus de drager van de mier ophoudt, en de ruimte begint.

Datum:
12 maart 2022
Tijd:

15:30 - 18:00, performance om 16:00

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
-
Prijs:
Vrije toegang
Fotografie:
1. Performance 'Landscape'
The Reason I Move

De praktijk van Clarinde Wesselink (1991) is een fundamenteel onderzoek naar hoe we ons lichaam als instrument kunnen inzetten om nieuwe relaties aan te gaan met de wereld. Wesselink is gefascineerd door de lichamelijke grenzen van onze binnen-, en buitenwereld. Onze huid is volgens haar geen ondoordringbare grens, maar een permeabele zone; een membraan van lichaamscellen. In haar werk stelt ze zichzelf steeds opnieuw dezelfde vraag: “hoe kunnen we deze doorlaatbaarheid beïnvloeden om zo nieuwe, ruimere, sensitievere en intensievere relaties met onze omgeving te creëren?” Vanuit deze gedachte en gebaseerd op dagelijkse ervaringen creëert Wesselink utopische toekomstbeelden in de vorm van choreografieën, performances, tekeningen en films. Dit met het oog op de toekomst, waarin we nog afhankelijker zullen worden van technologie en de niet fysieke “wereld” online. Die virtuele parallelle wereld leidt af van fysiek contact met elkaar. Hier probeert Wesselink een tegenwicht aan te bieden.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.