No items found.
Journey of a raindrop (2019/2020) i.o.v. Issey Miyake

Workshop - Buitenspelen met Jólan van der Wiel

15 oktober 2023

Creativiteit is de bron van vindingrijkheid en dus van kennis. Niets is vanzelfsprekend, niet voor kinderen, en ook niet voor ontwerpers als Jólan van der Wiel.

Tijdens deze workshop neemt Jólan kinderen en volwassenen mee in zijn wereld. Een wereld waarin natuurkrachten, de elementen, technologie, spel en nieuwsgierigheid gemixt worden tot een cocktail waaruit prachtige en verrassende objecten ontstaan. Als lijken ze afkomstig van een andere planeet.

Jólan zal tijdens de workshop zijn werk laten zien en krijg je de gelegenheid om kleine experimenten met water te doen. Daarnaast is er alle mogelijkheid tot het stellen van vragen, aan Jólan maar ook in zijn algemeenheid. Die vragen mogen overal over gaan. Immers, het formuleren van een goede vraag vergt meer vindingrijkheid dan het vinden van het juiste antwoord.

Datum:
15 oktober 2023
Tijd:

11:00 - 13:00 uur

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Prijs:
€7,50
Fotografie:
Journey of a raindrop (2019/2020) i.o.v. Issey Miyake

Bio Jólan van der Wiel

Jólan Van der Wiel studeerde in 2011 af aan het designLAB-department van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en richtte in hetzelfde jaar zijn eigen multidisciplinaire studio in Amsterdam op, tegenwoordig gevestigd in Zutphen. Zijn intuïtieve benadering van design omvat diverse disciplines. Van der Wiel werkt vanuit zijn studio nauw samen met experts en makers uit de mode, architectuur, wetenschap en vormgeving. Onder hen mensen en merken als Iris van Herpen, Benthem Crouwel Architects, Issey Miyake, Dom Perignon en Nick Verstand. Zijn werk is wereldwijd tentoongesteld en onderdeel van de permanente collecties van het Vitra Design Museum en de National Gallery Victoria in Melbourne.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.