No items found.

Workshop - Natuurlijke Verfstoffen creëren met Ster Borgman

1 oktober 2023

In deze workshop concentreren we ons op het verven van katoen met planten uit de berm en foodwaste. We gaan aan de slag met uischillen, avocadopitten, guldenroede, meidoorn en meer. Je leert hoe je soms meer dan één kleur uit een natuurlijke verfstof kan halen en welke planten geschikt zijn. Je hoeft gelukkig geen creatieve ervaring voor deze workshop te hebben.

Samen bekijken we enkele planten die al eeuwenlang gebruikt worden als verfplant. Sommige van die planten groeien gewoon in onze bermen en kunnen we zelf verzamelen. Je krijgt uitleg over natuurlijke beitsmiddelen en hoe je de kleur vaak na het inverven beter in de stof kan fixeren. Tijdens de workshop is er ruimte voor vragen, experimenten en het verven van je eigen tweedehands item. Je gaat naar huis met zelf geverfde textielsamples in de mooiste kleuren en met veel inspiratie en kennis over natuurlijk verven van textiel. Je kunt na de workshop direct thuis aan de slag gaan met je eigen natuurlijke verfstoffen project!

Handige informatie:

Als het weer het toelaat, werken we zoveel mogelijk buiten. Draag warme donkere/vuile kleding in verband met vlekken.

Als je wilt mag je een tweedehands wit kledingstuk of iets wat je niet meer draagt mee nemen zodat we die kunnen in verven tijdens de workshop. Let er op dat het niet een te dikke stof is (zoals jeans) en dat het tijdens het verfproces een beetje kan gaan krimpen.

Vergeet ook je eigen lunch niet mee te nemen!

Datum:
1 oktober 2023
Tijd:

12:00 - 15:00 uur

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
Prijs:
€17,50
Fotografie:

Ster is net afgestudeerd in Fine Art aan ArtEZ en exposeert in de vide van in Dat Bolwerck tijdens de tentoonstelling Buitenspelen. Ster is al vijf jaar bezig met het verven met natuurlijke verfstoffen en is gespecialiseerd in het gebruik van roest als pigment. Maar met planten die gewoon langs de weg staan kom je ook al een heel eind! Ster heeft veel geëxperimenteerd met verfstoffen voor een slow-fashion merk in Arnhem en het Openluchtmuseum in Arnhem geholpen met het oogsten van planten met natuurlijke verfstoffen. Ster is kunstenaar en ziet zichzelf als magisch wetenschapper. De kleuren die ontstaan tijdens het verven met planten zijn als alchemie.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.