Geweest: ‘No Nature’

In Dat Bolwerck wordt van 1 oktober t/m 3 december een nieuwe expositie gehouden onder de titel No Nature. Beeldend kunstenaars Pieter van de Pol, Pat van Boeckel en Karin van der Molen verdiepen zich in hun relatie tot de natuur. Dat grote geheel dat leeft en waarvan de bodem onder onze voeten dreigt weg te zakken.

Pieter van de Pol
Verstilling is de kern van een kleine schilderijenserie van Pieter van de Pol. Het resultaat van een verblijf in de natuur, met als streven het geziene te verinnerlijken en op doek te transformeren. Pieter heeft in Dat Bolwerck een tijdelijke atelier ingericht. Hier werkt hij op gezette tijden aan zijn Natural Deus project, waar hij de lijdende natuur mond op mond beademing geeft en een nieuwe geest inblaast. Met hout dat hij verzamelde tijdens lange wandelingen in de omgeving van Zutphen en in Portugal.

Karin van der Molen
Karin van der Molen speelt in haar werk met magie, als anti-stollingsmiddel tegen een ‘frozen heart’. Dierenhuiden die verwijzen naar de bedreiging van soorten, naar achteloos gebruik, blijken van dichtbij bedekt met veren in plaats van bont. In installaties, beelden en foto’s schetst zij een wereld van nieuwe soorten en mogelijkheden om het (doem)denken te verlaten.

Pat van Boeckel

Pat van Boeckel vertoont enkele video-installaties. Het zijn persoonlijke aantekeningen uit het ondergrondse, zoals de gedachtenstroom van de brieven in de gelijknamige roman van Dostojevski. In poëtische taal schept de videokunstenaar een nieuwe betovering die zich losmaakt uit de rationaliteit van de kille bovenwereld. Hier geldt twee plus twee is vijf.

Gezamenlijk presenteren de drie kunstenaars in de entreehal van dat Bolwerck een bijzonder beeld, een beeld dat door bezoekers kan worden opgedronken. Deze hangende rots ijs smelt iedere dag en vult de glazen van het publiek.

Locatie: Dat Bolwerck
Geopend: 1 oktober t/m 12 november 2017 op vrijdag t/m zondag tussen 10.30-17.00 en op afspraak. Toegang is vrij.

Meer informatie over de kunstenaars vindt u hier:
www.patvanboeckel.nl
www.karinvandermolen.nl
www.facebook.com/pieter.vandepol