Geweest: ‘Textures’

Expositie audiovisueel kunstenaar Merijn Bisschops.

Merijn Bisschops is componist, maar sinds enige jaren ook actief als fotograaf en filmer en streeft ernaar om totaalkunstwerken te creëren waarin de diverse kunstvormen op een logische en onlosmakelijke manier met elkaar verweven zijn. Met ‘Textures’ is hij daar zeker in geslaagd.

De oorsprong van Textures ligt in IJsland, waar Merijn op uitnodiging van Fljótstunga Artist in Residency verbleef om foto’s te maken en inspiratie op te doen voor de muziek. Met ogenschijnlijke eenvoud heeft hij natuurlijke vormen, kleuren en texturen van het landschap vastgelegd, en demonstreert daarmee een scherp oog voor beeldcompositie en detail. Hij combineert haarscherp geprojecteerde foto’s van schitterende verlaten landschappen waarin miljoenen jaren van geologische processen zichtbaar zijn, met muziek voor drie strijkers. De muziek is even gelaagd als de beelden, soms ruw en bars, soms fijnzinnig en vol tere tinten.

In Dat Bolwerck zijn de foto’s en video’s zowel op projecties als op foto formaat te zien en te beluisteren. Deze zomer zijn in de maanden Juli en Augustus in Zutphen vijf foto exposities te bezichtigen, waaronder de World Press foto in de Walburgis Kerk, bijna naast Dat Bolwerck gelegen.

Tijdens een concert op 4 september brengt het Prisma Strijktrio de foto’s van Merijn Bischops tot leven in een kleurrijk concert dat de ongrijpbare schoonheid van IJsland heeft weten te vangen.

Wanneer: 11 juli t/m 19 augustus
Entree: gratis
De expositie is vrij te bezoeken op woensdag t/m zondag van 10 tot 17 uur.