No items found.
Cellist Jeroen den Herder

Den Herder op Zondag

30 januari 2022

De serie Den Herder op Zondag gaat weer beginnen op zondag 30 januari. Hierin brengt cellist Jeroen den Herder een programma voor cello solo. De serie is een zoektocht naar contemplatie binnen muziek en de muziek als drager van zeggingskracht, anders dan woorden.

Op het programma staan composities van Bach – de zesde solo suite; Tavener – Lament of the mother of God at the cross; en van Kurtag de compositie Az Hit… voor cello, op een spreuk van Peter Bornemizza. De spreuk gaat over de overtuiging dat het bovennatuurlijke bestaat en dat durven uit te dragen – ook als dat indruist tegen de gangbare opvatting.

Daarnaast zult u kennismaken met een nieuwe 5-snarige cello. Daarmee zal Jeroen ook stilstaan bij de sterfdag van zijn zus Christiane. Dit is de plek en de tijd ervoor; de tijd, omdat zij precies een jaar geleden is overleden. En de plek, omdat er op het moment een expositie is in Dat Bolwerck van Luitgard Schultz. Jeroen Den Herder: “Mijn zus groeide niet, ze was net een pluisje. De expositie is eigenlijk ook van pluisjes gemaakt, in vele vormen. Dit komt hier op wonderlijke manier samen.”

Datum:
30 januari 2022
Tijd:

10:00 - 11:00

Locatie:
Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Taal:
-
Prijs:
€ 25,00
Fotografie:
1. Jeroen den Herder
Jeroen den Herder, cello

Jeroen den Herder was, na zijn studie cum laude te hebben voltooid in Amsterdam en Londen, gedurende bijna tien jaar eerste aanvoerder bij het Cello Octet Conjunto Ibérico, de voorloper van Cello Octet Amsterdam. Als liefhebber van nieuwe muziek is hij sinds 1999 als vaste cellist verbonden aan het Nieuw Ensemble en werd hij enkele later ook lid van het Ruysdael Kwartet. Jeroen den Herder is als hoofdvakdocent verbonden aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam en is artistiek leider van het Cellofestival Zutphen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over Dat Bolwerck en de programmering.

Bedankt, de inschrijving geslaagd!
Oops! Something went wrong while submitting the form.