Geweest: Rolina Nell ‘zij zei’

25 april • 9 juni 2019

Image

"Mijn werk ontstaat door waarneming en interactie met de omgeving en het dagelijks leven. Intuïtie en verbeelding spelen hierbij een belangrijke rol. Vrouwen en meisjes staan centraal in mijn werk, afgeleid van mijn eigen vrouw-zijn. Ik ben gefascineerd door universele houdingen en poses van vrouwen, die subtiel en cultuurgebonden toch een persoonlijkheid prijs geven. Het ontbreken van gezichten als belangrijke menselijke kenmerk laat ruimte voor de verkenning van de vrouwelijke identiteit achter culturele codes. In mijn werk blijft de identiteit mysterieus en het verleden voelbaar, dat ik op een bijna fluisterende wijze de actualiteit in schilder."

Speciaal voor deze tentoonstelling in Dat Bolwerck maakt Rolina Nell een muurschildering. In de tuin is de installatie ’t wasgoed opgesteld.

EXPOSITIE: 25 april tot en met 9 juni 2019
OPENING: zondag 28 april om 15 uur
Vrij toegankelijk op donderdag t/m zondag van 10 tot 17 uur


Image

Rolina Nell (1968, Rutten, Nederland) studeerde in 2001 af aan de Academie voor Beeldende Kunst en Design Minerva, University of Applied Sciences, Groningen, Nederland.

Zij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland en werkt ook wereldwijd in artist- residencies. Rolina is en wordt regelmatig ondersteund door het Mondriaan Fonds, Stokroos Fonds en Tijl Fonds / Prins Bernhard Cultuurfonds. Momenteel woont en werkt ze op een boerderij in de Noordoostpolder.